ΕΜΥ: Έρχεται η κακοκαιρία "BARBARA" με χιόνια και παγετό - Θα χτυπήσει και τη Χαλκιδική
- Γράφτηκε από την Halkidiki Focus
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
- Εκτύπωση
Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο των έντονων καιρικών φαινομένων
Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σύμφωνα με το οποίο ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν νοτιότερα και θα προκαλέσουν κακοκαιρία με το όνομα "ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ" ("BARBARA") στη χώρα μας από την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου. Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο ισχυρός παγετός, οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Ελλάδας, καθώς και οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη.
Πιο αναλυτικά:
Χιονοπτώσεις
Α) Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα επηρεαστούν με χιονοπτώσεις
1. Από τις πρώτες πρωινές ώρες τα νησιά του βορείου Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι η Θράκη και η Χαλκιδική.
2. Πριν από το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν νοτιότερα, θα ενταθούν και θα επηρεάσουν τις Σποράδες, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά, ιδιαίτερα τη Βοιωτία και την Αττική. Οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμη και στα πεδινά αυτών των περιοχών.
3. Από το απόγευμα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά - ημιορεινά κυρίως των κεντρικών και βόρειων Κυκλάδων καθώς και της Κρήτης. Στην Κρήτη οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά περιόδους πυκνές.
4. Καταιγίδες χιονιού θα εκδηλωθούν κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου.
Β) Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις θα εξακολουθήσουν να σημειώνονται στα νησιά του βορείου Αιγαίου, στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Γ) Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από την Κυριακή αρχικά στα ανατολικά και τα βόρεια, οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος του νομού ενώ από το απόγευμα θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές. Οι χιονοπτώσεις θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ωστόσο από τη Δευτέρα το πρωί οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν εκ νέου σε όλο το νομό.
Δ) Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ανατολική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (προσήνεμες περιοχές) καθώς επίσης στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση.
Χαμηλές θερμοκρασίες
Από την Κυριακή αναμένεται βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο, της τάξεως των 8 με 10 βαθμών. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την επικράτηση ισχυρού παγετού κυρίως στα ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ολικός (καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).
Θυελλώδεις Άνεμοι
Από την Κυριακή το μεσημέρι θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη, οι οποίοι από το απόγευμα της Κυριακής στο Ιόνιο και από την Τρίτη στο Αιγαίο, σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus
- Ετήσιος χορός Συλλόγου Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη και λοιπών Ελλήνων ερμηνευτών Χαλκιδικής
- Πασχαλινό Bazaar από "Το Χαμόγελο του Παιδιού" στο Κιλκίς
- Κυρ. Μητσοτάκης: "Ο κ. Τσίπρας δεν θα επεκτείνει τον φράχτη και δεν θα υλοποιήσει το έργο το οποίο έχουμε δρομολογήσει"
- Το πρωί της Κυριακής η παρουσίαση του βιβλίου "Η ανεξάρτητη Άννα" στη Ν. Τρίγλια
- Ερωτήσεις και απαντήσεις από το Υπ. Εργασίας για το πρόγραμμα «Σπίτι μου»