ΡΟΗ 24/7:

"Κοιτάμε Μπροστά": "Γιατί δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας τα πλημμυρικά φαινόμενα;"

328929214 1855815194771824 1677926280848533 n

Παρέμβαση με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά σε Πέλλα, Ημαθία και Πιερίας

Το ερώτημα γιατί δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα πλημμυρικά φαινόμενα, θέτει η παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά».

Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

"Απορία προκαλεί η σωρεία προβλημάτων που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία στους νομούς Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας. Από ένα μόνο κύμα κακοκαιρίας πλημμύρισε η Αριδαία, έπεσε γέφυρα στην Κουλούρα Ημαθίας και καταστράφηκε αντιπλημμυρικό έργο στον ποταμό Πέλεκα της Κατερίνης, απειλώντας τη σταθερότητα του δρόμου που περνά δίπλα από την κοίτη!

Η παράταξη Κοιτάμε Μπροστά έχει καταθέσει γραπτές ερωτήσεις προς τη διοίκηση της Περιφέρειας για όλα αυτά τα προβλήματα και περιμένει συγκεκριμένες απαντήσεις. Ωστόσο, είναι μεγάλος ο προβληματισμός, καθώς η κακοκαιρία δεν χαρακτηρίστηκε ως ακραίο καιρικό φαινόμενο, ενώ τα προβλήματα παρουσιάστηκαν ταυτόχρονα σε τρεις νομούς της Περιφέρειας.

Η παράταξη θεωρεί ότι πρόκειται για περίπτωση ανεπάρκειας του σχεδιασμού της αντιπλημμυρικής προστασίας από τη διοίκηση της Περιφέρειας, που δηλώνει και έναν βαθμό ανικανότητας διαχείρισης".

επιστροφή στην κορυφή