sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Δυναμική παρουσία της Χαλκιδικής σε εκθέσεις τουρισμού των Βαλκανίων (ΦΩΤΟ)

SOFIA2301

Μέσω του Τουριστικού Οργανισμού

Στις τρεις Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού των Βαλκανίων που έλαβαν χώρα σε Σόφια, Βελιγράδι και Βουκουρέστι, συμμετείχε και φέτος ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής. Συγκεκριμένα, στην έκθεση Holiday & SPA 2023 στη Σόφια της Βουλγαρίας που διεξήχθη από τις 15 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2023, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε με δικό του περίπτερο σε κεντρικό σημείο του εκθεσιακού κέντρου και πλαισιώθηκε από την παρουσία εκπροσώπων μεγάλων και μικρότερων ξενοδοχειακών μονάδων καθώς και τουριστικών γραφείων. Την δεύτερη ημέρα της έκθεσης πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του προορισμού σε δημοσιογράφους και σε tour operatorsμε τη συμμετοχή επίσημων φορέων τόσο της Ελλάδας όσο και της Βουλγαρίας.

SOFIA2303

Στην φετινή παρουσίαση δόθηκε έμφαση στα πλεονεκτήματα που διαθέτει ο προορισμός, πέραν του sea and sun, όπως είναι οι συνεχώς αυξανόμενες δράσεις ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού (για παράδειγμα οι δράσεις οινοτουρισμού στους αμπελώνες και στα οινοποιεία του τόπου, η δράση «beekeeper in Halkidiki for one day» καθώς και οι sea and mountain activities), που παρέχουν τη δυνατότητα για επέκταση της τουριστικής περιόδου και τόνωση της αγοράς ιδιαίτερα στα «άκρα» της σαιζόν. Σημαντική θέση στην παρουσίαση είχαν και τα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής που συγκέντρωσαν αξιόλογο ενδιαφέρον και μετά το πέρας της εκδήλωσης, καθώς σημαντικός αριθμός Βουλγάρων αναζήτησε επιπλέον πληροφορίες για τα Λουτρά στο stand της Χαλκιδικής.

Θετικός είναι και ο απολογισμός της 44ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού IFT στο Βελιγράδι της Σερβίας που εγκαινιάστηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2023 από τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και διήρκησε έως τις 26 Φεβρουαρίου. Τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής που συμμετείχε φέτος με δικό του stand στο διαδραστικό και ιδιαίτερα εντυπωσιακό τόσο σε εμφάνιση όσο και έκταση, περίπτερο του ΕΟΤ, εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος.

IFT2301

IFT2302

Η Χαλκιδική για μια ακόμη φορά κρατήθηκε στην κορυφή του ενδιαφέροντος για τους Σέρβους (επαγγελματίες τουρισμού και εν δυνάμει επισκέπτες), ένα ίσως αναμενόμενο γεγονός, αφού ο συγκεκριμένος γεωγραφικός προορισμός κατέχει μια από τις πλέον αγαπητές και δημοφιλείς θέσεις στην τουριστική αγορά της Σερβίας. Για τη συγκεκριμένη έκθεση αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν του «κλασικού» ενδιαφέροντος των Σέρβων για τις παραλίες της Χαλκιδικής, καταγράφηκε αύξηση της ζήτησης για τα επισκέψιμα πολιτιστικά μνημεία της περιοχής.

IFT2303

Το ίδιο χρονικό διάστημα, δηλαδή από τις 23 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2023, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε στην «ανοιξιάτικη έκδοση» της TTR στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας και πάλι με stand εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ. Στη συγκεκριμένη έκθεση ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του και Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Τριαντάφυλλο Παπαϊωάννου.

TTR2301

Η έκθεση κατέγραψε πάνω από 20.000 επισκεπτών που θέλησαν να επωφεληθούν από προσφορές διακοπών και να ενημερωθούν για επιθυμητούς και δημοφιλείς προορισμούς με την Ελλάδα να έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις τους ως τουριστικός προορισμός. Το αποδεικνύουν άλλωστε οι 1.363.500 Ρουμάνοι επισκέπτες το 2022, ενώ για το 2023 αναμένεται νέο ρεκόρ αφίξεων. Στο γεγονός αυτό συμβάλλει βέβαια και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Ρουμάνων που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει ανοδικές τάσεις με αποτέλεσμα την αντίστοιχη άνοδο των προτύπων που αφορούν τη διαμονή τους. Στο πλαίσιο της έκθεσης, όπως είναι πλέον καθιερωμένο, ο ΕΟΤ διοργάνωσε την καθιερωμένη πια εκδήλωση Β2Β συναντήσεων μεταξύ καταλυμάτων και τουριστικών γραφείων, προκειμένου να αναπτυχθούν περαιτέρω τουριστικές δράσεις και επαγγελματικές συνεργασίες.

TTR2302

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr