xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Μ. Καρράς: Σήμερα τιμώνται οι αγώνες της γυναίκας για ίσα δικαιώματα, για ίση συμμετοχή σε όλα τα επίπεδα

Karras grafeio xam

Το μήνυμα του Δημάρχου Ν. Προποντίδας

Στους αγώνες των γυναικών για ίσα δικαιώματα αναφέρεται ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς στο μήνυμά του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Γυναίκα, επισημαίνοντας παράλληλα το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να βρίσκεται σε δυσμενή θέση, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στις γυναίκες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στο δυστύχημα των Τεμπών.

Αναλυτικά το μήνυμα του κ. Καρρά:

"Τι να πρωτοπεί κανείς για τη γυναίκα. Για τη γυναίκα: Μάνα, σύντροφο, αδελφή, φίλη, συνεργάτιδα. Τη γυναίκα, που μάχεται καθημερινά κι ανταποκρίνεται με επιτυχία σε τόσους πολλούς και σημαντικούς ρόλους. Σήμερα τιμώνται οι αγώνες της γυναίκας για ίσα δικαιώματα, για ίση συμμετοχή σε όλα τα επίπεδα. Η γυναίκα της εποχής μας είναι παρούσα: στην κοινωνία, στους συλλόγους, στην εργασία, στην πολιτική ζωή. Ανταποκρίνεται επάξια σε πολλαπλούς ρόλους και επιτυγχάνει σημαντικούς στόχους. Ωστόσο, ακόμη και στη σύγχρονη εποχή, εξακολουθεί να βρίσκεται σε δυσμενή θέση· σε θέση να μάχεται και να διεκδικεί τα αυτονόητα. Θύμα βίας, θύμα γυναικοκτονιών, θύμα ανισοτήτων.

moustakas1

Χρόνια πολλά σε όλες τις συνδημότισσες, στις υπαλλήλους του Δήμου και στις Δημοτικές και Κοινοτικές συμβούλους μας. Έχω την τύχη, την τιμή και τη χαρά να έχω αρκετές γυναίκες συνεργάτιδες αλλά και αιρετές στην παράταξή μας, οι οποίες είναι ενεργές, δραστήριες, αποτελεσματικές. Τις εμπιστεύομαι απόλυτα και τις ευχαριστώ ιδιαίτερα για την προφορά τους.
Νομίζω όμως πως στο μυαλό όλων μας σήμερα είναι οι πονεμένες μάνες, αδελφές, σύντροφοι, που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στο δυστύχημα των Τεμπών. Για αυτές είναι ημέρες δύσκολες, ημέρες ανείπωτου πόνου. Τις συμπονούμε και συμπάσχουμε μαζί τους. Η ψυχή και η σκέψη μας είναι κοντά τους".

paliouras11

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2