ΡΟΗ 24/7:

Στο Top 10 με τις μεγαλύτερες αγορές online στοιχήματος διεθνώς η Ελλάδα!

Προγνωστικά Ημέρας

102 δισ. δολάρια έσοδα παγκοσμίως

Στην πρώτη δεκάδα με τις μεγαλύτερες αγορές διεθνώς σε όρους ακαθάριστων εσόδων (GGR) βρίσκεται η Ελλάδα!

Το αναλυτικό Τηλεοπτικό πρόγραμμα Σούπερ Λιγκ

Σύμφωνα με δεδομένα από την Η2 Gambling Capital, το 2021 τα ακαθάριστα έσοδα από το online στοίχημα παγκοσμίως υπολογίζεται ότι ανήλθαν στα 102 δισ. δολάρια.

Στην πρώτη θέση φιγουράρει το Ηνωμένο Βασίλειο, μια αγορά που θεωρείται ιδιαίτερα ώριμη. Στη δεύτερη θέση (και σε μεγάλη απόσταση από την κορυφή) βρίσκεται οι ΗΠΑ, ενώ την τριάδα συμπληρώνει η Αυστραλία. Η Ευρώπη μάλιστα έχει αρκετά δυνατή «παρουσία» καθώς στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Ιταλία, στην πέμπτη θέση η Γαλλία και στην έκτη η Γερμανία!

Στις θέσεις 7 έως 9 συναντάμε κατά σειρά τους Καναδά, Σουηδία και Ισπανία, με την Ελλάδα να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα. Όπως βλέπουμε, καμία χώρα από την Ασία, τη Λατινική Αμερική ή την Αφρική δε βρίσκεται στη δεκάδα παρά το γεγονός ότι αρκετά ασιατικά κράτη εμφανίζουν ισχυρότερες οικονομικές επιδόσεις και μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα σε σχέση με κάποια από τα επιλεγμένα ευρωπαϊκά κράτη και ιδιαίτερα την Ελλάδα.

Άλλωστε, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), το GGR των παρόχων με μόνιμη άδεια διεξαγωγής αθλητικού στοιχήματος και καζίνο live ανήλθε στα 742,25 εκατ. ευρώ το 2022, σημειώνοντας άνοδο 2,5% σε σχέση με το 2021! Ευνοήθηκε δε και από τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ τον Δεκέμβριο, ένα αθλητικό γεγονός που παραδοσιακά συμβάλει στην αύξηση του συνολικού τζίρου.

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 11 Μαρτίου 2023 12:32
επιστροφή στην κορυφή