ΡΟΗ 24/7:

Στα 780 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου (βίντεο)

mhtsmisthos

Η αύξηση θα συμπαρασύρει τα επιδόματα ανεργίας και όλες τις παροχές που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό

Την αύξηση 9,4% στον κατώτατο μισθό από την 1η Απριλίου, που σημαίνει αποδοχές 780 ευρώ μικτά, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο το συγκεκριμένο θέμα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, η Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων Άννα Στρατινάκη, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας και η διευθύντρια Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού Κύρα Κάπη.

«Η κυβέρνηση προχωρά σήμερα, στην τρίτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού, κατά 9,4%.
Έτσι από την 1η Απριλίου, αυτός θα φτάσει τα 780 ευρώ από τα 650 ευρώ -θυμίζω- που ήταν το 2019. Κάτι που σημαίνει ότι από τότε έχουν προστεθεί ετησίως σχεδόν τρεις επιπλέον μισθοί στο εισόδημα περίπου 600.000 εργαζομένων», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η νέα αύξηση, προφανώς και θα συμπαρασύρει τα επιδόματα ανεργίας και όλες τις παροχές που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό.
Σημειώνοντας ότι οι αμοιβές στη χώρα είναι χαμηλές και η αύξηση που ανακοινώνεται δεν λύνει το πρόβλημα, υπογράμμισε ότι «το τελικό ποσό το οποίο έχει συμφωνηθεί, βρίσκεται στο ανώτατο όριο των δυνατοτήτων μας. Είναι, ωστόσο, μέσα στις αντοχές των επιχειρήσεων που -θέλω να θυμίσω- τόσο πολύ στηρίχθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας».
«Ταυτόχρονα, η εθνική οικονομία παραμένει σε μία ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική, η ανεργία υποχωρεί σταθερά, οι φόροι εξακολουθούν να μειώνονται. Τώρα κατά συνέπεια είναι η ώρα να στηριχθούν οι εργαζόμενοι με μία γενναία αύξηση του βασικού μισθού, γιατί το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να το καρπώνονται δίκαια όλοι», συμπλήρωσε.

επιστροφή στην κορυφή