Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Ράλι" ανόδου για τις φετινές κρατήσεις

reception tour

Με το δεξί η τουριστική σεζόν

Συνεχίζονται τα θετικά μηνύματα για τη φετινή τουριστική σεζόν από βασικές για τον ελληνικό τουρισμό αγορές. Τα τελευταία έρχονται από Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Βιέννης "Ferien 2023”, όπου σύμφωνα με τον ΕΟΤ, η πορεία των κρατήσεων κατέγραψε αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή ημερομηνία κατά 20% αλλά και 10% σε σχέση με το 2019. Ενθαρρυντικά και προς την ίδια κατεύθυνση κινούνται και στοιχεία που προέκυψαν από τις επαφές και συζητήσεις που είχε η Υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας με τους σημαντικότερους διοργανωτές ταξιδιών και τις αεροπορικές εταιρείες της χώρας.

Σύμφωνα μάλιστα με την TUI, τον μεγαλύτερο tour operator στην Ευρώπη "η Ελλάδα παραμένει το αδιαμφισβήτητο φαβορί" για το φετινό καλοκαίρι, ακολουθούμενη από Ισπανία και Τουρκία. Τα πρωτεία της χώρας μας επιβεβαιώνουν τόσο o όμιλος Dertour – ITS Billa Reisen, όσο και η Ruefa (μεγαλύτερη αλυσίδα τουριστικών Γραφείων της Αυστρίας).

Σημειώνεται πως η Αυστρία είναι η μοναδική χώρα η οποία συνδέεται με απευθείας πτήσεις προς 21 ελληνικούς προορισμούς: Αθήνα, Θεσσαλονίκη/Χαλκιδική, Καβάλα, Βόλος, Σκιάθος, Σκύρος, Πρέβεζα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Άραξος, Καλαμάτα, Ρόδος, Κως, Κάρπαθος, Σάμος, Λήμνος, Μύκονος, Σαντορίνη, Ηράκλειο και Χανιά.

Όπως φάνηκε στην έκθεση, όλοι οι ελληνικοί προορισμοί βρίσκονται σε ανοδική τροχιά με Κρήτη και Ρόδο να προηγούνται ακολουθούμενες από Κω, Κέρκυρα, Κάρπαθο (με σημαντική αύξηση για φέτος) και Ζάκυνθο. Την ίδια ώρα, περίπου 6.000 συνταξιούχοι θα επισκεφθούν το διάστημα Απριλίου – αρχές Μαΐου τη Χαλκιδική, συμμετέχοντας στην εαρινή εκδρομή του T.O Senioren Reisen (το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και το 2024).

Οι επιχειρηματίες του τουρισμού εκτιμούν πως η σεζόν φέτος θα πάει καλύτερα από την περσινή χρονιά, κάτι που φαίνεται και στις προκρατήσεις από το εξωτερικό, αλλά και στα στοιχεία Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2023. Σύμφωνα με τη Fraport Greece, στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας οι διεθνείς πτήσεις κατέγραψαν τους δύο πρώτους μήνες αύξηση 13,1%, και 11,8% αντίστοιχα σε σχέση με πέρυσι, ενώ η επιβατική εκτοξεύθηκε στο 60,6% και 42% σε σύγκριση με τον Γενάρη και τον Φλεβάρη του 2022.

Όπως σημειώνει σε tweet του ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, με πάνω από 1,1 εκατομμύριο επιβάτες (+51% σε σύγκριση με το 2022), η κίνηση του πρώτου διμήνου του 2023 στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Fraport, προμηνύει μια εξαιρετική χρονιά για τον τουρισμό.

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020