xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Εκλογές 2023: Τι γίνεται με τους υποψηφίους στη Χαλκιδική;

kalph ekloges1000

Λιγότερο από 2 μήνες για την εκλογική αναμέτρηση

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου και στα επιτελεία των κομμάτων επικρατεί "πυρετός", τόσο για την προεκλογική εκστρατεία τους, όσο και για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων τους, όπου αυτά δεν έχουν κλείσει. Όσον αφορά τη Χαλκιδική, από πολύ νωρίς έκλεισε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να ακολουθεί στην ανακοίνωση τεσσάρων από τα πέντε ονόματα των υποψηφίων, ενώ ερωτηματικό παραμένει - ακόμη - το ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Από τον Ιανουάριο το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ήδη από τις 29 Ιανουαρίου ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών με το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής που επικύρωσε τους υποψήφιους στις περιφέρειες
Όσον αφορά τη Χαλκιδική συμπεριλαμβάνεται - όπως ήταν αναμενόμενο - ο εν ενεργεία Βουλευτής του Κινήματος, Απόστολος Πάνας, ενώ στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν ακόμη ο ελεύθερος επαγγελματίας Αναστάσιος Κανέλης, η φιλόλογος Άννα Κατσαρού, ο επιχειρηματίας Αθανάσιος Μάντσιος και η ιδιωτική υπάλληλος - λογίστρια, Βαρβάρα Ταρκάση.

"Γυναικεία υπόθεση" το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στις 19 Φεβρουαρίου, μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ανακοινώθηκε το 75% των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με την εν ενεργεία Βουλευτή, Κυριακή Μάλαμα, να θέτει εκ νέου υποψηφιότητα. Επίσης υποψήφια θα είναι η πρώην Βουλευτής Κατερίνα Ιγγλέζη και το ψηφοδέλτιο συμπληρώνεται από τον εκπαιδευτικό Λεωνίδα Μουλαγιαννιό και τον δικηγόρο Δημήτρη Φωτακίδη. Ωστόσο, στην ανακοίνωση της 19ης Φεβρουαρίου έμεινε "ανοιχτή" η πέμπτη θέση του ψηφοδελτίου, με το όνομα της κ. Ελένης Ζάχου να ακούγεται το τελευταίο διάστημα. Αν επιβεβαιωθεί αυτή η επιλογή, οι γυναικείες παρουσίες στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα υπερβαίνουν την ποσόστωση που είναι απαραίτητη για να "κλείσει" το ψηφοδέλτιο και θα υπερτερούν αριθμητικά των αντρών.

moustakas1

"Σιγή ιχθύος" για το "γαλάζιο" ψηφοδέλτιο

Παρά το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, το "γαλάζιο" ψηφοδέλτιο στη Χαλκιδική αποτελεί ακόμη επτασφράγιστο μυστικό.
Μετά την απόφαση του εν ενεργεία Βουλευτή, Γιώργου Βαγιωνά να αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική, ανοίγει ο δρόμος για νέα πρόσωπα, αλλά και για συζητήσεις, μέχρι την οριστικοποίηση των ονομάτων που θα περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος, που έχει δηλώσει από καιρό την επιθυμία του να θέσει υποψηφιότητα για το βουλευτικό αξίωμα, φαίνεται να αποτελεί εξαίρεση στην απόφαση του αρχηγού του κόμματος ότι κανένας Αντιπεριφερειάρχης δεν θα είναι υποψήφιος Βουλευτής με τη ΝΔ.
Από εκεί και πέρα, οι "γαλάζιοι" υποψήφιοι του νομού φαίνεται πως θα είναι ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και του ΤΟΧ, Γρηγόρης Τάσιος, που ήταν υποψήφιος και στην προηγούμενη βουλευτική αναμέτρηση, ο πρώην Βουλευτής της ΝΔ, Ευθύμης Καρανάσιος, αλλά και η εκπαιδευτικός Ζαφειρούλα Μυλωνά.
Άγνωστο παραμένει το πέμπτο όνομα για να συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, που θα πρέπει απαραίτητα να είναι γυναίκα, λόγω της ποσόστωσης.

Τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια

Διαβάζοντας κάποιος τα παραπάνω θα αναρωτηθεί - εύλογα - για το τι γίνεται με τα υπόλοιπα κόμματα. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση για τους υποψηφίους τους, καθώς υπάρχει ακόμη περιθώριο μέχρι την κατάθεση των ψηφοδελτίων, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν όλες τις υποψηφιότητες.
Σε κάθε περίπτωση, όσο περνούν οι μέρες και οδεύουμε προς τις κάλπες, τα ψηφοδέλτια των κομμάτων θα κλείνουν - όσα δεν έχουν κλείσει - και θα ανακοινώνονται οι υποψήφιοι, καθώς θα κορυφώνεται ο προεκλογικός αγώνας.

paliouras11

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2