ΡΟΗ 24/7:

Eurovision 2023: Η Σουηδία με τη Loreen νικήτρια του διαγωνισμού (βίντεο)

loreen

Στη 12η θέση η Κύπρος

Επιβεβαιώθηκαν για άλλη μία χρονιά τα προγνωστικά στον 67ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που διεξήχθη το βράδυ του Σαββάτου στο Λίβερπουλ, αφού η Loreen με το "Tatoo" κέρδισε την πρώτη θέση, στέλνοντας τον διαγωνισμό του 2024 στη Στοκχόλμη, όπως είχε κάνει και πριν 11 χρόνια με το "Euphoria".

Με τις δύο νίκες της η Loreen ισοφαρίζει το ρεκόρ του Ιρλανδού Jhonny Logan, νικητή το 1980 και 1987, ο οποίος ωστόσο έχει ακόμη μία πρωτιά στο διαγωνισμό, καθώς ήταν ο συνθέτης του νικητήριου τραγουδιού το 1992.

Η Loreen κέρδισε την βαθμολογία των κριτικών επιτροπών και πήρε υψηλή βαθμολογία από το κοινό, συγκεντρώνοντας συνολικά 583 βαθμούς, ενώ άφησε στη δεύτερη θέση - με 526 βαθμούς - τη Φινλανδία με τον Käärijä που ερμήνευσε το χορευτικό "Cha Cha Cha". Στην τρίτη θέση κατετάγη το Ισραήλ με την εκρηκτική Noa Kirel και το "Unicorn".

Η Κύπρος με τον Andrew Lambrou και το τραγούδι του, "Break a broken heart", τερμάτισε στη 12η θέση με 126 βαθμούς.

Σημειώνεται ότι η φετινή Eurovision διοργανώθηκε στο Λίβερπουλ, καθώς η περσινή νικήτρια, η Ουκρανία, δεν μπορούσε να φιλοξενήσει το διαγωνισμό, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην οποία βρίσκεται, ωστόσο οι Άγγλοι παρουσίασαν ένα σόου με τιμώμενη χώρα την Ουκρανία.

επιστροφή στην κορυφή