ΡΟΗ 24/7:

Αποσύρεται από την εκλογική μάχη ο Γιώργος Κατρούγκαλος

katrougkalos2

«Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη», δήλωσε ο πρώην υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Εκτός εκλογικής μάχης τίθεται ο πρώην Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, καθώς ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, μετά τις αντιδράσεις για τις δηλώσεις του για το ασφαλιστικό.
Την ίδια ώρα, η Κουμουνδούρου με ανακοίνωση που εξέδωσε, τον έθεσε εκτός εκλογικής διαδικασίας.

Οι δηλώσεις που "άναψαν" φωτιές

Σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό χθες ο κ. Κατρούγκαλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιστροφή του μέτρου της επιβολής ασφαλιστικών κρατήσεων 20% του ετήσιου εισοδήματός των ελεύθερων επαγγελματιών.

Μετά τη θύελλα που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του, ο πρώην υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε ανακοίνωσή του, δήλωσε ότι αποσύρεται από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Αναλυτικά αναφέρει:
«Παρακολουθώ τη θεατρική παράσταση που οργανώνει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή χθεσινή μου τοποθέτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Ξεκαθάρισα από το πρωί ότι αναφερόμουν σε προσωπικές θέσεις αρχής και όχι στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι δημοσιευμένες εδώ και καιρό. Οι συκοφαντίες της Νέας Δημοκρατίας περί ”κρυφής ατζέντας” είναι φαιδρές. Η Αριστερά μιλά πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Αν υπήρχε κρυφή ατζέντα, θα τη φανέρωνα αυτόβουλα δυο μέρες πριν από τις εκλογές;
Η ζημιά όμως γίνεται, με όργανο την μηντιακή παντοκρατορία της Δεξιάς. Δεν θα τη διευκολύνω. Άλλωστε η εμπλοκή μου στην πολιτική δεν έγινε ποτέ με όρους προσωπικού συμφέροντος, αλλά προσφοράς. Εγκατέλειψα το Ευρωκοινοβούλιο όταν προσκλήθηκα στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανέλαβα με άγνοια κινδύνου την καυτή πατάτα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.
Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έθεσε εκτός εκλογικής μάχης το στέλεχός του: «Η μεσαία τάξη, με μεγάλες θυσίες, πλήρωσε πανάκριβα την κρίση και τις αλαζονικές πολιτικές του κ. Μητσοτάκη που δεν νοιάστηκε. Η μεσαία τάξη, λοιπόν, μόνο ελαφρύνσεις δικαιούται.
Το Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία είναι απόλυτα σαφές ως προς αυτό. Είναι το συλλογικό μας όραμα, η ηθική μας υποχρέωση, που μας δεσμεύει να το κάνουμε πράξη.
Όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά, είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή.
Ο ελληνικός λαός την Κυριακή θα κληθεί να προσυπογράψει με την ψήφο του το Συμβόλαιο Αλλαγής και Εμπιστοσύνης και μόνο αυτό. Και να μας κρίνει από την υλοποίησή του».

επιστροφή στην κορυφή