xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Singular Logic: Στις 20.30 η πρώτη ασφαλής εκτίμηση αποτελέσματος των εκλογών

kalph dhmop sarti2

Από τις 21.00 έως τις 22.00 θα έχει ενσωματωθεί το 80%-90% των εκλογικών αποτελεσμάτων

Μόλις μιάμιση ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης, δηλαδή στις 20.30 θα υπάρχει εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος της Κυριακής για πάνω από το 10% της επικράτειας, που θεωρείται το όριο για το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Singular Logic, που θα μεταδίδει τα αποτελέσματα και στις εκλογές της 21ης Μαΐου, το διάστημα από τις 21.00 έως τις 22.00 θα έχει ενσωματωθεί το 80%-90% των εκλογικών αποτελεσμάτων πανελλαδικά.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η συντόμευση των χρόνων μετάδοσης των αποτελεσμάτων θα επιτευχθεί χάρη στον εκσυγχρονισμό του συστήματος καταχώρησης των δεδομένων με τη χρήση ηλεκτρονικού συστήματος μετάδοσης μέσω τάμπλετ που θα διαθέτουν πλέον όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι. Το σύστημα έχει δοκιμαστεί και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις αλλά σε μικρότερο αριθμό εκλογικών τμημάτων. Όταν θα ολοκληρώνεται η διαλογή των ψηφοδελτίων σε κάθε εκλογικό τμήμα, το αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά τους συνδυασμούς θα γνωστοποιείται απευθείας στο Υπουργείο Εσωτερικών και στη Singular Logic. Στη συνέχεια θα γίνεται η καταγραφή των σταυρών προτίμησης και το αποτέλεσμα θα μεταδίδεται με τον ίδιο τρόπο. Σύμφωνα με την ενημέρωση, τα πρώτα αποτελέσματα της σταυροδοσίας θα ανακοινωθούν περίπου στις 22.00-23.00 και τα τελικά αναμένονται τα ξημερώματα.

Παράλληλα, θα συνεχιστεί ο κλασικός τρόπος μετάδοσης με τηλεγραφήματα μέσω δήμου και περιφέρειας, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στις εκλογές του 1981, μέθοδος η οποία καθυστερεί την δημοσιοποίηση του αποτελέσματος από τα εκλογικά τμήματα κατά 2,5-3 ώρες.

επιστροφή στην κορυφή