ΡΟΗ 24/7:

Η ΠΕΔΚΜ συμμετέχει στην 3η Διεθνή Έκθεση «Beyond»

PERIPTERO PEDKM BEYOND 23

Ομάδες της πόλης παρουσιάζουν τεχνολογικά επιτεύγματα

Στην 3η Διεθνή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας «Beyond» που άνοιξε τις πύλες της στο Διεθνές Εκθεσιακό Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ-Helexpo) συμμετέχει η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ).

Έως και αύριο Παρασκευή 26 Μαΐου, στο περίπτερο της ΠΕΔΚΜ στο περίπτερο 15 της ΔΕΘ, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες των δήμων σχετικά με την ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών τους, οι οποίες είναι ήδη προς χρήση των πολιτών και των τοπικών επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο μάλιστα των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης, στο περίπτερο της ΠΕΔΚΜ θα βρεθούν ομάδες της πόλης για να παρουσιάσουν μικρά και μεγάλα επιτεύγματά τους στο πεδίο των νέων τεχνολογιών.

Χθες, ο δήμος Ωραιοκάστρου, που είχε αναλάβει ως Επικεφαλής εταίρος την υλοποίηση του έργου “Remote Healthcare Service Provision” και με ακρωνύμιο «RemoteCARE», παρουσίασε ένα ανθρωπόμορφο τροχήλατο ρομπότ, το οποίο προμηθεύτηκε το 2022.

ROBOT PEDKM BEYOND 23

Το τροχοφόρο κοινωνικό ρομπότ, με προσαρμοσμένη οθόνη, χρησιμοποιήθηκε στη δεύτερη φάση του πιλοτικού σταδίου του έργου για την εφαρμογή του στην περιοχή του δήμου Ωραιοκάστρου ως μέσο υποδοχής των ασθενών, ενημέρωσης για τις δράσεις του έργου και σε άλλες λειτουργίες σχετικές με τις ανάγκες του έργου, όπως διάδραση με τους επισκέπτες και ενημέρωση αυτών για τα μέτρα πρόληψης κατά του covid– 19, έλεγχος των πιστοποιητικών εμβολιασμού - νόσησης από τον ιό, ενημέρωση για τα ραντεβού και τη σειρά προτεραιότητας κ.α.

Σήμερα, Πέμπτη 25 Μαϊου, στις 16.00 η «Eduact - Δράση για την Εκπαίδευση», που εισάγει νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για όλα τα παιδιά, θα παρουσιάσει εκπαιδευτική ρομποτική και πρωτοβουλίες που λαμβάνει στον χώρο της σύγχρονης εκπαίδευσης, εφαρμόζοντας πρακτικές που έχουν στόχο την εισαγωγή της καινοτομίας στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός Eduact με έδρα τη Θεσσαλονίκη, σχεδιάζει και προσφέρει καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα από το 2013. Δίνοντας έμφαση στις νέες τεχνολογίες, τον κώδικα και την εκπαιδευτική ρομποτική, λαμβάνει πρωτοβουλίες στον χώρο της σύγχρονης εκπαίδευσης εφαρμόζοντας πρακτικές που έχουν στόχο την εισαγωγή της καινοτομίας στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αποτελεί τον Εθνικό Διοργανωτή του Πρωταθλήματος Ρομποτικής και Καινοτομίας FIRST LEGO League για Ελλάδα Κύπρο και χώρες των Βαλκανίων και της Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής FIRST Global. Στο χώρο της Eduact στεγάζεται η Αμερικανική Γωνιά στη Θεσσαλονίκη με την υποστήριξη της Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου των Η.Π.Α.

Αύριο Παρασκευή 26 Μαϊου από τις 15:00 μέχρι και τις 19:00 η «AEOLOS Racing Team», που αποτελεί ομάδα συνεργασίας του Κολλεγίου Ανατόλια και του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης, θα παρουσιάσουν στο περίπτερο της ΔΕΘ, τα δικά τους τεχνολογικά επιτεύγματα σχετικά με την μηχανική, τα μαθηματικά (STEM) την επιχειρηματικότητα, αλλά και τη Formula 1.

Μάλιστα εννιά μαθητές και μαθήτριες του Κολλεγίου Ανατόλια και έξι του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης ετοιμάζονται να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον μεγαλύτερο μαθητικό διαγωνισμό στον κόσμο, στους Παγκόσμιους Τελικούς του F1 in Schools, που θα πραγματοποιηθεί στη Σιγκαπούρη από τις 8 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2023.

επιστροφή στην κορυφή