xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Το πρώτο συμβόλαιο στέγασης μέσω του προγράμματος «Κάλυψη» στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών

Ypografes Dimarhos Ofeloumeni523

Μονογονεϊκή με ένα παιδί η πρώτη οικογένεια στην περιοχή που αποκτά κατοικία

Η πρώτη οικογένεια που αποκτά στέγη στο δήμο Νεάπολης-Συκεών μέσω του προγράμματος στέγασης νέων ηλικίας 25 έως 39 ετών «Κάλυψη» υπέγραψε σήμερα το συμβόλαιο μίσθωσης της νέας κατοικίας της.

Τα συμβόλαια ένταξης στο πρόγραμμα και μίσθωσης του διαμερίσματος που βρίσκεται επί τις οδού Επταπυργίου στις Συκιές υπεγράφησαν στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών.

Η Ξανθίππη Δέσποινα-Βλασίου Ντούκα μονογονέας και μητέρα ενός κοριτσιού 3 ετών δήλωσε ευτυχής που η οικογένειά της επελέγη ως ωφελούμενη του προγράμματος ενώ ικανοποίηση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα εξέφρασε εκ μέρους της οικογένειας Γερασιμίδη στην οποία ανήκει το διαμέρισμα, ο κ. Βασίλης Γερασιμίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών περιλαμβάνεται μεταξύ των πρώτων τεσσάρων δήμων που υπέγραψαν σύμβαση με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Κάλυψη». Εκ μέρους του δήμου συνυπέγραψαν το συμβόλαιο ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου και Οικονομικών-Νέας Γενιάς Αλεξάνδρα Τερζίδου.

Sukies Spitia apopsi

Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης αφού συνεχάρη την ωφελούμενη και της ευχήθηκε το νέο της σπίτι να είναι η αρχή μιας καλύτερης ζωής για την ίδια και την κόρη της υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε προτείνει προ πενταετίας τη λύση της κοινωνικής κατοικίας για τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας. «Στο δήμο Νεάπολης-Συκεών έχει εγκριθεί η συμμετοχή στο πρόγραμμα μόλις 13 διαμερισμάτων από το παλιό πρόγραμμα στέγασης ΕΣΤΙΑ, αλλά η διοίκηση προσπαθεί να εντάξει περισσότερα. «Προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες στέγασης των 427 δικαιούχων νέων στο δήμο μας έχουμε ήδη προχωρήσει με συγκεκριμένες ενέργειες στη διεκδίκηση επιπλέον διαμερισμάτων και στις τέσσερις ενότητες του δήμου», υπογραμμίζει ο κ. Δανιηλίδης και συνεχίζει: «Δυστυχώς η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο δεν έκανε δεκτές τις προτάσεις μας αλλά διαβεβαιώνω και από τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέσα από τα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να «πειστεί» η κυβέρνηση ότι χρειάζεται να διευρυνθεί το πρόγραμμα γιατί οι υποχρεώσεις της πολιτείας απέναντι στις αυξημένες ανάγκες στέγασης των νέων είναι σήμερα μεγαλύτερες. Θα έπρεπε ήδη να δεσμευθούν σημαντικά κονδύλια από το πρόγραμμα Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αλλά και από εθνικούς πόρους σε αυτή την κατεύθυνση. Αλλιώς θα συνεχιστεί η μάστιγα της μετανάστευσης και του brain drain, του όλο και πιο περιορισμένου αριθμού νέων που επιλέγουν να δημιουργήσουν οικογένεια και του ακόμη μικρότερου που αποφασίζει να αποκτήσει παιδί αυξάνοντας τα ποσοστά υπογεννητικότητας».

Από την πλευρά τους οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου και Οικονομικών-Νέας Γενιάς Αλεξάνδρα Τερζίδου εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους για την επικείμενη μετεγκατάσταση της ωφελούμενης οικογένειας στο νέο της σπίτι.

«Η κοινωνική πολιτική είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της δημοτικής αρχής και η συμμετοχή μας σε προγράμματα όπως το ‘’Κάλυψη’’ το αποδεικνύει», επισήμανε η Ιωάννα Αλεξιάδου ενώ η Αλεξάνδρα Τερζίδου υπογράμμισε την αξία που έχει για τους νέους ανθρώπους στο ξεκίνημα της ζωής τους η ενεργοποίηση ανάλογων προγραμμάτων. «Δεν είναι τυχαίο που ο δήμος μας είναι από τους πρώτους δήμους πανελλαδικά που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω του προγράμματος «Κάλυψη» το Δημόσιο καλύπτει για τρία χρόνια το κόστος μίσθωσης ιδιωτικών κατοικιών που διατέθηκαν για τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΤΙΑ που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τα άτομα ηλικίας είκοσι πέντε (25) έως τριάντα εννέα (39) ετών, που περιλαμβάνονται στις ωφελούμενες ομάδες Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος κατά τον μήνα Μάρτιο 2023 και κατοικούν εντός του δήμου Νεάπολης-Συκεών, όπως αυτό προκύπτει από την αίτηση για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 25 Μαϊος 2023 22:21
επιστροφή στην κορυφή