xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Υπογράφτηκε η σύμβαση και ξεκινά η πλήρης ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Αρναίας

symvasi 1ar

Στ. Βαλιάνος: «Σύντομα, θα έχει απαντηθεί στην πράξη από τη διοίκησή μας, ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων»

Την πλήρη ανακατασκευή του πλακόστρωτου της κεντρικής πλατείας Αρναίας και τη συνολική ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, ξεκινά ο Δήμος Αριστοτέλη, καθώς ο Δήμαρχος, Στέλιος Βαλιάνος, υπέγραψε σήμερα τη σχετική σύμβαση με την ανάδοχο του έργου εταιρεία.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 561.936 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, που περιλαμβάνει:

• Διάστρωση των καλντεριμιών με φυσική πέτρα Αρναίας και του δρόμου με φυσικό κυβόλιθο ώστε να υπάρχει ομοιογένεια με τη γύρω περιοχή, αλλά ταυτόχρονα ομαλή κίνηση των οχημάτων.
• Δημιουργία παρτεριών με χαμηλή φύτευση, κατά μήκος του δρόμου, τα οποία θα οριοθετούν το δρόμο διέλευσης των οχημάτων.
Τοποθέτηση καθισμάτων κατασκευασμένων από πέτρα και ξύλο καστανιάς.
Διαμόρφωση του χώρου γύρω από τον πλάτανο με διαβαθμίσεις και σύστημα αερισμού του ριζικού συστήματος του δέντρου.
• Πρόβλεψη χώρου συγκέντρωσης των κατοίκων για την πραγματοποίηση εορταστικών εκδηλώσεων.
Βιοκλιματικές πέργκολες, από ξύλο καστανιάς με μηχανισμό περιστρεφόμενων περσίδων από αλουμίνιο για τη σκίαση των καταστημάτων.
• Εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης της πλατείας.

mpanavas

Ο Δήμαρχος, Στέλιος Βαλιάνος τόνισε σχετικά: «Όταν δημοπρατήσαμε το έργο, δεσμεύτηκα πως την άνοιξη θα έχουμε ανάδοχο και η ανακατασκευή της πλατείας θα ξεκινήσει. Σύντομα, θα έχει απαντηθεί στην πράξη από τη διοίκησή μας, ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων μας και η πιο συχνή παρατήρηση των επισκεπτών της Αρναίας, για την ανάγκη ανανέωσης του σκληροτράχηλου για τα αυτοκίνητα και τους πεζούς πλακόστρωτου. Και όχι μόνο ικανοποιείται το αίτημα, αλλά γίνεται με έναν τρόπο που θα προσδώσει ακόμα μεγαλύτερη υπεραξία και υψηλή αισθητική στο κέντρο της Αρναίας, σε πλήρη συμφωνία με την αρχιτεκτονική κληρονομιά της κοινότητας, που την έχει κάνει γνωστή σε όλο τον κόσμο.
Με την ολοκλήρωση του έργου , θα έχουμε μπει σε μια νέα κανονικότητα, σύμφωνα με την οποία η πλατεία της Αρναίας θα έχει παραδοθεί στους πεζούς και όχι στα αυτοκίνητα, τα οποία θα μπορούν μόνο να διέρχονται και όχι να σταθμεύουν, με παράλληλη πρόβλεψη για τις ανάγκες τροφοδοσίας των καταστημάτων. Έτσι η πλατεία μας ,που σφύζει από ζωή, θα γίνει ακόμα πιο θελκτική για εμάς τους ντόπιους αλλά και για τους επισκέπτες μας.
Συνεχίζουμε να αλλάζουμε τον Δήμο, υλοποιούμε μια προς μία όλες μας τις δεσμεύσεις».

paliouras11

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2