xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Πρωτόκολλο συνεργασίας ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και Δήμου Θεσσαλονίκης

347416561 7159445187406030 3475449477809604567 n

Αναβαθμίζονται οι ψηφιακές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης

Την αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών που προσφέρει στους πολίτες και συγχρόνως την περαιτέρω θωράκιση των πληροφοριακών συστημάτων του επιτυγχάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέσα από πρωτόκολλο συνεργασίας που συνάφθηκε με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.
«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι ο πρώτος δήμος της χώρας που αναπτύσσει σε αυτήν την έκταση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Οι ψηφιακές υπηρεσίες του Δήμου αναβαθμίζονται ουσιαστικά και δημιουργούμε ακόμη περισσότερες διευκολύνσεις για τους πολίτες», υπογράμμισε σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, προσθέτοντας ότι η συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης στο πεδίο των ψηφιακών υπηρεσιών οδηγεί επιπλέον σε μείωση της γραφειοκρατίας.
«Μέσα από αυτήν τη συνεργασία ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποκτά τη δυνατότητα να πρωτοπορήσει στην παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τον πολίτη και ταυτόχρονα να επιτύχει την καλύτερη εσωτερική λειτουργία του με νέα εργαλεία πληροφορικής, προηγμένα συστήματα λογισμικού και συστήματα που είναι στο cloud της Δημόσιας Διοίκησης (G-Cloud)», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, αναφέροντας ενδεικτικά ότι με το νέο περιβάλλον ΜyDimos.Live θα υπάρχει δυνατότητα εξυπηρέτησης από τις δημοτικές υπηρεσίες μέσω τηλεδιάσκεψης, ώστε οι πολίτες που έχουν κάποια δυσκολία μετακίνησης να μη χρειάζεται να μεταβαίνουν στον δήμο.
Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μιχάλης Κούπκας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θωρακίζεται με την ασφάλεια των πληροφοριακών του συστημάτων να αυξάνεται, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει οικονομία κλίμακας. Ακόμη, παρέχονται 1.500 άδειες office για χρήση των δημοτικών υπαλλήλων.
Το πρωτόκολλο που υπογράφθηκε μεταξύ άλλων καλύπτει τα ακόλουθα πεδία:
- Συμβουλευτική, υποστήριξη, εκπαίδευση και μεταφορά τεχνογνωσίας
- Συνεργασία για την ανάπτυξη εφαρμογών που αφορούν δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού
- Συνεργασία στην ανάπτυξη υπηρεσιών σχετικών με διαλειτουργικότητες μητρώων και πιλοτική εφαρμογή τους στις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης
- Εφαρμογή πιλοτικών καινοτόμων υπηρεσιών στις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, που έχουν ως στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου.
- Πιλοτική χρήση νέων εφαρμογών της ΓΓΠΣΔΔ από τα στελέχη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

επιστροφή στην κορυφή