xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ο καιρός σήμερα

FB IMG 1654633788916

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Χαλκιδική

Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Κυριακή 28 Μαΐου 2023. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Άνεμοι έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, αρχικά αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, στην Ανατολική Θεσσαλία και Στερεά, στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Σταδιακά έως το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα και θα ενισχυθούν. Κατά τις θερμές ώρες της ημέρας τα φαινόμενα στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες, κυρίως στα νότια και ανατολικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 15 έως 27, στη Θεσσαλία από 16 έως 27, στην Ήπειρο από 13 έως 27, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 14 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 26, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 17 έως 25, στις Κυκλάδες από 17 έως 24, στα Δωδεκάνησα από 19 έως 23 και στην Κρήτη από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες ενώ υπάρχει και πιθανότητα τοπικών βροχών, κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια 3 έως 5 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες ενώ τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες αναμένονται κυρίως από το μεσημέρι κι έπειτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στον Πολύγυρο αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, ανατολικοί και βόρειοι έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νέα Μουδανιά αναμένονται νεφώσεις και ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, νότιοι, νοτιοδυτικοί, δυτικοί και βορειοδυτικοί 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

meteo.gr

επιστροφή στην κορυφή