xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Την 1η Ιουνίου η ονοματοδοσία της οδού Αλέξανδρου Αθανασιάδη Μποδοσάκη στο Στρατώνι Χαλκιδικής

alexandros bodosakis stratwni0523

Από το Δήμο Αριστοτέλη

Την Πέμπτη 1η Ιουνίου στις 7:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Στρατώνι Χαλκιδικής ονοματοδοσία της οδού Αλέξανδρου Αθανασιάδη Μποδοσάκη, με την αλλαγή ονομασίας της οδού Σχολείου (από τη Βίλα Μποδοσάκη ως τη θέση Πυλωρείο), προς τιμήν του πρωτοπόρου Έλληνα βιομήχανου που ταύτισε μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων του με τα Μεταλλεία Κασσάνδρας και το Στρατώνι.

Η ονοματοδοσία πραγματοποιείται σε υλοποίηση απόφασης που έλαβε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Στέλιου Βαλιάνου.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό σημείο στην περιοχή της Βίλας Μποδοσάκη, ενώ θα ακολουθήσει τρισάγιο στη θέση Πόρτο.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την παράθεση δείπνου από τον Δήμο, παρουσία της Προέδρου Αθηνάς Δεσύπρη και μελών του ΔΣ του Ιδρύματος Μποδοσάκη, που έχουν προσκληθεί να παραστούν στην τελετή.

mpanabas megalo original

Ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης Μποδοσάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1929 και ήταν γιος του Ιορδάνη Αθανασιάδη. Ο θείος του, Πρόδρομος Αθανασιάδης ή Μποδοσάκης, ήταν ένας από τους πρωτοπόρους Έλληνες βιομήχανους και δημιούργησε το Ίδρυμα Μποδοσάκη στο οποίο άφησε όλη την περιουσία του.

Το ίδρυμα Μποδοσάκη που ως κοινωφελής οργανισμός ιδρύθηκε με σκοπό τη συνέχιση της προσφοράς του Πρόδρομου Μποδοσάκη-Αθανασιάδη στην ελληνική κοινωνία, συνεχίζει με διαφάνεια και αξιοπιστία να χρηματοδοτεί και να υλοποιεί δράσεις και προγράμματα που σχετίζονται με την προαγωγή της παιδείας, την αναβάθμιση της υγείας, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών έχοντας διαθέσει μέχρι σήμερα, περισσότερα από 450 εκατομμύρια ευρώ για την επίτευξη των σκοπών του.

Ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης, μετά τον θάνατο του θείου του έγινε μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Μποδοσάκη, ουσιαστικά ανέλαβε τη διοίκηση των εταιρειών του, ενώ ως γενικός διευθυντής της «ΑΕΕΧΠ & Λ», έγινε και ο ισχυρός άνδρας της θυγατρικής «Μεταλλεία Κασσάνδρας» με επίκεντρο το Στρατώνι, μέχρι τη δολοφονία του από την τρομοκρατική οργάνωση 17Ν.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε σχετικά: «Ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης Μποδοσάκης, υπήρξε μια ισχυρή, αξιοσέβαστη, μα ταυτόχρονα αγαπητή προσωπικότητα, που ως εργοδότης ήταν πάντα προσιτός και δίπλα στους εργαζόμενους, ενώ είχε μεγάλη προσφορά στην τοπική κοινότητα του Στρατωνίου. Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου για την ονοματοδοσία αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής, στη μνήμη ενός ευεργέτη που σφράγισε με την δράση του, την ιστορία του τόπου μας».

paliouras11

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2