ΡΟΗ 24/7:

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

350310461 146130291791128 8655992286783909741 n

Με εκδηλώσεις για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες

Με μουσικά σχήματα από την ελληνική και ξένη σκηνή, αγαπημένους καλλιτέχνες, παιδικές παραστάσεις και standup comedy, θα γεμίσουν οι καλοκαιρινές βραδιές στη Θεσσαλονίκη, καθώς επιστρέφει για να φέρει την αύρα του στα δυτικά της πόλης το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.

Η συγκίνηση των διοργανωτών ήταν έντονη στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν για την παρουσίαση του προγράμματος, όπως και η ευθύνη τους για τη φετινή διοργάνωση, καθώς είναι η πρώτη χρονιά που θα απουσιάζει «η ψυχή του Φεστιβάλ» και ένας εκ των δημιουργών του, ο Λάζαρος Κωνσταντινίδης, που έφυγε από τη ζωή φέτος, την παραμονή της ονομαστικής του εορτής.

«Λέω συχνά "ν' αγαπιόμαστε όσο είμαστε ζεστοί". Αυτή η ευχή μου αποκτά ένα ιδιαίτερο νόημα. Θέλω να πιστεύω -όπως και πολλοί εδώ μέσα- πως η καρέκλα του Λάζαρου Κωνσταντινίδη μπορεί να είναι άδεια αλλά η ψυχή του είναι ανάμεσά μας», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Δ.Σ. της Μονής Λαζαριστών Βούλα Πατουλίδου. Αναφέρθηκε στην αδιαμφισβήτητη συμβολή του Λάζαρου Κωνσταντινίδη στην υλοποίηση του φεστιβάλ, το οποίο χαρακτήρισε «θαύμα», ενώ όσον αφορά στο πρόγραμμά του, τόνισε ότι είναι το πιο πλούσιο των τελευταίων χρόνων. «Ο πολιτισμός είναι βάλσαμο για την ψυχή και ένα νέο άνοιγμα για το μυαλό. Αυτό θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει για το Φεστιβάλ της Μονής», είπε χαρακτηριστικά η κ. Πατουλίδου.

«Η Θεσσαλονίκη όσον αφορά στον πολιτισμό έχει τη φιλοδοξία και την τάση να πηγαίνει σε ποιοτικές εκδηλώσεις. Σ' αυτό το αίτημα, η Δυτική Θεσσαλονίκη, η Σταυρούπολη και η Μονή Λαζαριστών δίνει την απάντησή της και μπορούμε να φιλοξενούμε όλο τον κόσμο που θέλει να διασκεδάσει και να περάσει όμορφα», επισήμανε, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Στην αρχική προσπάθεια που ήταν να δημιουργηθεί ένας εναλλακτικός χώρος πολιτισμού στα δυτικά, αναφέρθηκε το μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών Άκης Σακισλόγλου, καθώς -όπως είπε, υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που ούτε μία φορά στη ζωή τους δεν έχουν επισκεφθεί την περιοχή. «Με τη βοήθεια των λίγων εργαζόμενων, του δήμου Παύλου Μελά και κυρίως της Περιφέρειας, έχει δοθεί η δυνατότητα σε παραγωγούς να παίρνουν τον χώρο και σε εμάς να κάνουμε δικές μας παραγωγές, με αποτέλεσμα από τώρα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου να μπορεί η βορειοδυτική Θεσσαλονίκη να δει πολύ καλές συναυλίες και δοθεί η δυνατότητα σε κατοίκους της υπόλοιπης Θεσσαλονίκης να έρθουν εδώ και να συνειδητοποιήσουν πόσο κοντά είναι αυτή η περιοχή», τόνισε.

Το ατμοσφαιρικό καλωσόρισμα του κοινού θα γίνει αύριο με ένα αφιέρωμα στους Pink Floyd με τους The Great Gig, το συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη το οποίο υποστηρίχθηκε από το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών στα πρώτα του βήματα και παρουσιάστηκε σ' αυτό το 2007. Η έναρξη είναι αφιερωμένη στον Λάζαρο Κωνσταντινίδη που -όπως επισημάνθηκε, ήταν «ροκ τύπος» και στη μνήμη του η αυριανή συναυλία θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«Αν ο Λάζαρος ήταν μαζί μας, πιστεύω ότι θα έκανε το ίδιο πρόγραμμα που σχεδιάσαμε για φέτος», εκτίμησε η στενή του συνεργάτιδα και επί χρόνια στέλεχος της διοργάνωσης Ελένη Γιαννέλου, παρουσιάζοντας μέρος του φετινού προγράμματος.

«Στην ελληνική σκηνή θα έχουμε ένα οδοιπορικό από τον Πόντο στην Κρήτη με τις ενορχηστρώσεις του Σταύρου Ξαρχάκου, την Τάνια Τσανακλίδου με τον Φώτη Σιώτα, τον Φοίβο Δεληβοριά, την Καίτη Γαρμπή, τη Γιώτα Νέγκα, τον Θανάσης Αλευρά με τη μουσική παράσταση «40 + Βγαίνω», τους αγαπητούς στους νέους Χατζηφραγκέτα και τις ανερχόμενες Σκιαδαρέσες, τον Γιάννη Κότσιρα και την Έλενα Παπαρίζου», είπε η κ. Γιαννέλου.

Μία παράσταση Stand Up Comedy και μία παιδική παράσταση, συμπληρώνουν το πρόγραμμα της ελληνικής σκηνής.

«Στην ξένη σκηνή θα έχουμε το ιδιαίτερο ροκ συγκρότημα Swans, τους Pink Martini και τους James που επιστρέφουν μετά από αρκετά χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Συνεχίζουμε την ενότητα «Χιπ Χοπ Δρόμοι», ένα πρότζεκτ με ονόματα που θα τραβήξουν το νεανικό κοινό στη Μονή Λαζαριστών», συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ, ετοιμάζεται και το πρόγραμμα για το δεύτερο μέρος του Φεστιβάλ, για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, που -αν και δεν ανακοινώθηκε ακόμη, είναι σίγουρο ότι θα περιλαμβάνει επίσης μεγάλα ονόματα, όπως την Ευανθία Ρεμπούτσικα, τη Γλυκερία με τη Μελίνα Ασλανίδου, τον Νίκο Πορτοκάλογλου με τη Ρένα Μόρφη, τους Μπλε με την Ευρυδίκη κ.ά. Οι τιμές των εισιτηρίων θα κυμαίνονται από 10 έως 50 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

επιστροφή στην κορυφή