sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Η Χαλκιδική προβάλλεται δυναμικά σε Ιρλανδία, Λετονία και Ολλανδία (ΦΩΤΟ)

TOX2023 05 29 07

Οργάνωση δημοσιογραφικών αποστολών

Για πρώτη φορά η Χαλκιδική υποδέχτηκε 8 Ιρλανδούς Bloggers και επαγγελματίες των media, οι οποίοι ανέδειξαν τις ομορφιές του προορισμού. Η διοργάνωση του Press trip που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ της Αγγλίας και Ιρλανδίας και τον Τουριστικό Οργανισμό Θεσσαλονίκης είναι συνέχεια της στοχευμένης και συνεχής προβολής που ξεκίνησε το 2019, οπότε και ξεκίνησε η απευθείας πτήση από το Δουβλίνο προς το διεθνές αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Σκοπός του ταξιδιού ήταν η γνωριμία των Ιρλανδών δημοσιογράφων με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Χαλκιδικής, όπως οι εξωτικές της παραλίες, οι παραδοσιακοί οικισμοί, ο πολιτισμός, η γαστρονομία και τα τοπικά της προϊόντα, που την καθιστούν ως έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ελλάδος. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στον παραδοσιακό οικισμό της Νικήτης, σε διάσημες παραλίες της Χαλκιδικής, στον Βυζαντινό πύργο της Ουρανούπολης, κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος [μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς] και σε βιολογική αγρο-διατροφική μονάδα. Επίσης, οι Ιρλανδοί δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα εξαιρετικά κρασιά της Χαλκιδικής, εκλεκτά τοπικά προϊόντα και μοναδικές συνταγές.

TOX2023 05 29 05

Παράλληλα, ο ΤΟΧ σε συνεργασία με το γραφείο συνεδρίων της Θεσσαλονίκης (TCB) και την αεροπορική AirBaltic οργάνωσε press trip για την influencer, Ms Marita Dinsberga και έναν φωτογράφο από την Ρίγα της Λετονίας. Είναι το πρώτο press trip που οργανώνεται με σκοπό την προβολή της Χαλκιδική στις χώρες της Βαλτικής, όπου υπάρχει πλέον απευθείας σύνδεση από τη Ρίγα με το διεθνές αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Σκοπός του ταξιδιού είναι η αύξηση της αναγνωσιμότητας του προορισμού και εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής του ΤΟΧ για την προβολή και το άνοιγμα νέων αγορών.

TOX2023 05 29 04

Τέλος, ένας δημοσιογράφος και ένας φωτογράφος από το Ολλανδικό ηλεκτρονικό portal Griekenland.net (https://griekenland.net/), που παράλληλα εκδίδει το περιοδικό KALA Magazine εδώ και πολλά χρόνια στην Ολλανδική αγορά και εξειδικεύεται σε διακοπές στην Ελλάδα, φιλοξενούνται αυτό το διάστημα στη Χαλκιδική. Το αφιέρωμα που θα εκδοθεί στο περιοδικό θα είναι ένα οδικό ταξίδι σε γνωστές και άγνωστες περιοχές της Χαλκιδικής. Το οδοιπορικό ξεκίνησε από την ορεινή Χαλκιδική και δραστηριότητες στο βουνό του Χολομώντα, επίσκεψη σε παραδοσιακούς οικισμούς στους Δήμους Πολυγύρου και Αριστοτέλη, γευσιγνωσία σε οινοποιεία και μικροζυθοποιίες, συνέχισε στο μοναδικό κατοικήσιμο νησί της Κεντρικής Μακεδονίας την Αμμουλιανή, που αναδεικνύεται ως ένας top προορισμός για ανεξάρτητους ταξιδιώτες, έπειτα κάλυψε όλη τη Σιθωνία με τις εξωτικές παραλίες και τους παραδοσιακούς οικισμούς, δοκιμάζοντας θαλάσσιες δραστηριότητες, γνώρισε την κοσμοπολίτικη φύση της Κασσάνδρας και επισκέφτηκε αγρο-διατροφικές μονάδες στο Δήμο Ν. Προποντίδας γνωρίζοντας από κοντά τον πρωτογενή πλούτο και τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα της Χαλκιδικής.

TOX2023 05 29 03

TOX2023 05 29 06

TOX2023 05 29 01

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr