ΡΟΗ 24/7:

Γέμισε αρώματα η κουζίνα...

mageiritsa

Προετοιμασία μαγειρίτσας...

 

 

Προετοιμασία όμως, όχι να την τελειώσω νωρίς, γιατί αλλιώς βλέπω μετά την Ανάσταση να έχει μείνει η κατσαρόλα ορφανή, χωρίς περιεχόμενο.
Άνηθο, δυόσμο, μαρουλάκι, συκωτάκια, όλα αυτά που γεμίζουν το σπίτι μυρωδιές και σε μεταφέρουν εκεί, στα χρονιά που ήταν η γιαγιά ο παππούς, οι θείες, οι θείοι, τα ξαδέλφια και μαζευόμασταν όλοι γύρω από το τραπέζι.
Πρώτη χρονιά που η εγγονή μου - 11 μηνών - θα δοκιμάσει μαγειρίτσα. Νομίζω θα τις αρέσει. Άλλωστε έχει πάρει από την γιαγιά της, εμένα δηλαδή: Είναι φαγάνα και γλωσσού, βάζει τσιρίδες και χτυπάει και το χέρι στο τραπέζι (αυτό το πήρε από την άλλη γιαγιά). Ο εγγονός μου πάλι είναι 4 χρόνων, έχει δοκιμάσει μαγειρίτσα, αλλά δεν του πολυαρέσει.
Θα μαζευτούνε τα παιδιά μου, να φάμε όλοι μαζί μετά την Ανάσταση. Όμορφο συναίσθημα. Στην εποχή μας, που όλα άλλαξαν, τουλάχιστον μπορούμε να κρατάμε κάποιες παραδόσεις, εμείς οι μοντέρνες γιαγιάδες, οι οποίες δεν θα διαβάσουμε πότε τα εγγόνια μας παραμυθάκι, άλλα θα βάλουμε να το δουν στο youtube και που το μόνο που θα τους μάθουμε είναι το fb! Και ακόμη πιο μοντέρνα πράγματα ίσως. Αυτά που είναι της εποχής μας.
Έτσι λοιπόν, μέρες που είναι, μην ξεχνάμε την οικογένειά μας, τους ανθρώπους που έκαναν τα πάντα για μας, να μην τους αφήνουμε μόνους. Σκεφτείτε τα παιδιά που μεγαλώνετε, αύριο να σας κάνουν τα ίδια. Και δεν θα έχουν άδικο, γιατί άπλα αυτά έβλεπαν και από εμάς. Σήμερα, με το που ξύπνησα διάβασα την συνταγή «Μαγειρίτσα της όρνιθας» τις Αθηνάς και πολύ συγκινήθηκα, γιατί την έκανε η πεθερά μου όλο το χρόνο και μας άρεσε πολύ. Αχ, πόσα χρόνια πίσω με πήγε η ανάγνωση μιας συνταγής!
Μαγειρίτσα λοιπόν, σήμερα, παραδοσιακή με συκωταριά ή με μανιτάρια, ή με συκωτάκια κότας. Όλες νόστιμες. Μαγειρέψτε τες με αγάπη και καλέστε την οικογένειά σας.
Αχ, δεν νομίζω να περιμένω μέχρι την Ανάσταση… Έσπασε η μύτη μου από τις μυρωδιές. Καλά, δεν θα φάω, θα περιμένω την Ανάσταση. Λίγο μόνο θα δοκιμάσω, ένα δυο πιάτα... Για το αλάτι και το πιπέρι, βρε παιδί μου! Αν έβαλα πολύ ή λίγο. Να μην ξέρω; 

Άντε και του χρόνου. Καλή Ανάσταση με υγεία, αγάπη και πάνω απ’ όλα οικογενειακά!

 

Γράφει Πετερούλα Μεζέ

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 11 Απριλίου 2015 15:27

Τελευταία άρθρα από τον/την Πετρούλα Μεζέ

επιστροφή στην κορυφή