ΡΟΗ 24/7:

ΒΙΒΛΙΟ | Η ελπίδα πάντα φέρνει το φως

karkinos vivlio pnoi zois ekdoseis iwrite 1

"Πνοή ζωής" του Χρήστου Αποστολάκου

Μια συγκινητική και ενδυναµωτική εξοµολόγηση από έναν καρκινοπαθή για τη διαρκή µάχη του µε την επάρατη νόσο.

Αυτά τα σύντοµα κείµενα είναι γραµµένα απ’ τη σκοπιά ενός πάσχοντος –κι όχι ενός ειδικού– που δίνει εδώ και τρία χρόνια τον αγώνα. Έχω αδενοκαρκίνωµα πνεύµονα σταδίου IV, µια δυνητικά θανατηφόρα µορφή της νόσου, όµως το παλεύω µε επιτυχία µέχρι στιγµής.

Η επιτυχία οφείλεται πιστεύω στις καινοτόµες αντικαρκινικές θεραπείες, στον σκληρό καθηµερινό αγώνα, στους γιατρούς µου και στην ακράδαντη πίστη µου στη νίκη.

Έγραψα αυτό το βιβλίο για να προσφέρω µε χαρά µια ανάσα ζωής, µια πνοή ελπίδας, σε ασθενείς και φροντιστές, σε όσους έχουν βιώσει τον πόνο του καρκίνου, προτείνοντας τρόπους για να γίνει ο πόνος σπόρος.

Και θέλω να θυµίσω ξανά εδώ αξίες αιώνιες, που γιατρεύουν (αγάπη, συµπόνια, αλήθεια, θάρρος, αλληλεγγύη), αλλά και να περάσω ένα µήνυµα στον κόσµο, που είναι πως:

Μπορεί και να νικήσει κάποιος τον καρκίνο, αλλά και κάθε άλλη ασθένεια, ακόµα και στα πιο προχωρηµένα στάδια, αφού κρύβει µέσα του απίστευτες δυνάµεις – έτσι ώστε η ανάσα του να µην κόβεται ποτέ από την αρρώστια, αλλά απ’ την έκσταση και µόνο…

Το βιβλίο αφιερώνεται σε όλους όσους έχουν βιώσει τον καρκίνο, καθώς και στον φορέα FairLife L.C.C., που µας θυµίζει πως:

Όλοι είµαστε ΙΣΟΙ απέναντι στη νόσο.

Όλοι αξίζουµε την ίδια ΠΝΟΗ ΖΩΗΣ.

Από τις εκδόσεις iWrite

Ο συγγραφέας

Ο Χρήστος Αποστολάκος γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο και φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας. Εργάστηκε χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση, ως φροντιστής-φιλόλογος και αργότερα ως ιδιοκτήτης φροντιστηρίου µέσης εκπαίδευσης στα προάστια.

Γράφει εδώ και χρόνια βιβλία και διηγήµατα. Ασχολείται επίσης χρόνια µε τον διαλογισµό και τις ολιστικές θεραπείες. Το 2021 προσβλήθηκε από αδενοκαρκίνωµα πνεύµονα, σταδίου ΙV. Με αυτή την αφορµή άρχισε να γράφει αυτά τα κείµενα σχετικά µε τον καρκίνο. Κάποια από αυτά έχουν δηµοσιευθεί στο διαδίκτυο και στην ιστοσελίδα της Fairlife L.C.C. –του πρώτου µη κερδοσκοπικού φορέα στην Ελλάδα που ασχολείται αποκλειστικά µε τον καρκίνο του πνεύµονα– µε την οποία συνεργάζεται αρµονικά ως εθελοντής.

επιστροφή στην κορυφή