ΡΟΗ 24/7:

Θεσσαλονίκη: Ενημερωτική ημερίδα για την αγορά εργασίας στην Κ. Μακεδονία

ergazomenoi figoures

Θα παρουσιαστεί η 4η Έρευνα Πεδίου σχετικά την κατάσταση της αγοράς εργασίας της ΠΚΜ κατά το 2023

Ενημερωτική ημερίδα σχετικά με την αγορά εργασίας στην Κεντρική Μακεδονία διοργανώνει ο Περιφερειακός Μηχανισμός Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.
Η ενημερωτική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, υβριδικά, δια ζώσης στην αίθουσα “Μωρίς Σαλτιέλ” του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 17.00 και διαδικτυακά. Στο πλαίσιο της δράσης, οι εκπρόσωποι του Περιφερειακού Μηχανισμού Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΜΔΑΑΕ- ΚΜ) θα παρουσιάσουν επιλεγμένα ευρήματα από τη νέα, 4η Έρευνα Πεδίου που υλοποίησε ο Μηχανισμός σχετικά την κατάσταση της αγοράς εργασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κατά το 2023. Θα παρουσιαστούν εκτενώς οι ειδικότητες, οι γνώσεις και οι δεξιότητες που αναζητούν περισσότερο οι εργοδότες της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και οι σημαντικότερες τάσεις και προκλήσεις για την απασχόληση στην ΠΚΜ. Ακόμη, στη διάρκεια της ημερίδας θα αναδειχθούν ζητήματα σχετικά με την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης και τις επιπτώσεις της ψηφιοποίησης στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.
Ο Περιφερειακός Μηχανισμός Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας Κεντρικής Μακεδονίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια κατάφερε να συλλέξει και να αναλύσει συστηματικά δεδομένα για την Κεντρική Μακεδονία, προκειμένου να γνωστοποιήσει τις προοπτικές της περιφερειακής αγοράς εργασίας, βάσει των αναγκών που καταγράφονται σε ειδικότητες, γνώσεις και δεξιότητες. Τα δεδομένα διοχετεύτηκαν στο υφιστάμενο εθνικό σύστημα διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας και ταυτόχρονα παρείχαν ειδικά στοιχεία στην Περιφέρεια, τα οποία αξιολογούνται κατάλληλα και λαμβάνονται σοβαρά υπ’ όψιν κατά το σχεδιασμό αναπτυξιακών και εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών.

επιστροφή στην κορυφή