sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Ενισχύοντας τη θέση της Ελλάδας στον χάρτη του yachting

SYNEDRIO YACHTING24BANIMG 1011 original

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Yachting

Οι νέες εξελίξεις στη δραστηριότητα του yachting θα κυριαρχήσουν στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Yachting, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Φεβρουαρίου 2024, στο Golf Prive Γλυφάδας, με κύρια θέματα τις πρόσφατες αλλαγές στο νομικό πλαίσιο, τη γαλάζια οικονομία και τα προγραμματιζόμενα έργα. Η Ελλάδα, χάρη στην πλούσια θαλάσσια παράδοση και τις ατέλειωτες ακτογραμμές της, αποτελεί έναν πρωταγωνιστή στον τομέα του yachting, του οποίου η ζήτηση τα τελευταία έτη, έχει αυξηθεί. Στο συνέδριο οι εξελίξεις, οι προοπτικές, οι θέσεις της πολιτικής ηγεσίας και των επαγγελματιών θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν, στο πλαίσιο των στρατηγικών στόχων για την περαιτέρω ανάπτυξη, σε έντονο πλέον ανταγωνιστικό περιβάλλον που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Το Πρόγραμμα του Συνεδρίου

(https://gryachtingcongress.com/%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1-2024/)

εκτείνεται σε 11 θεματικές ενότητες και καλύπτει όλες τις πτυχές της δραστηριότητας του yachting. Τα κύρια συναρμόδια υπουργεία Ναυτιλίας και Τουρισμού θα εκπροσωπηθούν από τους γενικούς γραμματείς τους, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο και Μύρωνα Φλουρή, οι οποίοι θα αναλύσουν τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων την εφαρμογή του e-charter permission και τις προγραμματιζόμενες νέες μαρίνες και άλλα έργα χρηματοδοτούμενα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στους ομιλητές περιλαμβάνεται και ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Γιώργος Κρεμλής, που θα αναφερθεί στην ιδιαίτερη σημασία της γαλάζιας οικονομίας για την Ελλάδα και κυρίως για τις νησιωτικές κα παράκτιες περιοχές.

Στο πλαίσιο του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου Yachting, απευθύνεται πρόσκληση σε σπουδαστές και νέους σχεδιαστές σκαφών, να συμμετέχουν σε έναν καινοτόμο διαγωνισμό με θέμα «Green Yachting», όπου ο κάθε συμμετέχων καλείται να σχεδιάσει ένα ταχύπλοο σκάφος με οικολογικές προδιαγραφές. Το θέμα της κατασκευής περιβαλλοντικά φιλικών σκαφών προβληματίζει διεθνώς τον κλάδο, όπως και το πρόβλημα της απόσυρσης των παλαιών σκαφών, το οποίο ενδιαφέρει και την επανάκαμψη της ελληνικής ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας.

Ο διαγωνισμός αποτελεί μια ευκαιρία για νέους δημιουργούς να προβάλλουν το έργο τους σε ένα στοχευμένο αγοραστικό κοινό, αλλά και να επωφεληθούν της ευρείας δημοσιότητας του Συνεδρίου. Ο νικητής του διαγωνισμού θα βραβευθεί στο Cocktail Party του Συνεδρίου, το οποίο θα παρατεθεί την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024, στο εστιατόριο Colonial του Golf Prive Γλυφάδας και θα σηματοδοτήσει το γιορταστικό κλείσιμο του συνεδρίου με την παρουσία όλων των επισήμων και ομιλητών.

Μία ακόμα καινοτομία του φετινού συνεδρίου είναι η ειδική έκδοση Free Press εφημερίδας «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ YACHTING», η οποία μοιράστηκε σε μαρίνες, χώρους yachting και στο Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών. Σημαντική η συμμετοχή όλων των επαγγελματιών και ιδιωτών από όλο το εύρος των ναυτικών δραστηριοτήτων και του θαλάσσιου τουρισμού, και των εταιρειών υποστήριξης του κλάδου, δεδομένου ότι η ελληνική αγορά yachting έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, με συνεχή αύξηση του αριθμού των σκαφών και των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με αυτό. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο αριθμός των εγγεγραμμένων σκαφών αναψυχής στην Ελλάδα ανήλθε σε 13.300 το 2023, σημειώνοντας αύξηση 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η ανάπτυξη του yachting στη χώρα μας οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, μεταξύ των οποίων και η φυσική ομορφιά και το μεγάλο πλήθος των ελληνικών νησιών.

Μεταξύ των συντονιστών των 11 θεματικών πάνελ είναι διακεκριμένοι δημοσιογράφοι όπως η Βίκυ Χαντζή, ο Αντώνης Τσιμπλάκης, η Ηλέκτρα Αλευρίτη και ο Δήμος Μπουλούκος, αλλά και κορυφαίοι επαγγελματίες του χώρου όπως η Rosemary Παυλάτου, η Κατερίνα Κώνστα, ο Μάνος Ρούδας, ο Γιώργος Ξηραδάκης, η Χρυσούλα Βασιλική Πατρικίου και η Λεμονιά Παπαδοπούλου. Μεταξύ των περισσότερων από 40 ομιλητών, γνωστοί επαγγελματίες του χώρου, όπως και εκπρόσωποι των επαγγελματικών οργανώσεων, όπως Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ΣΕΤΕ, Ένωση Μαρινών Ελλάδος, ΣΙΤΕΣΑΠ, και άλλων φορέων, και γνωστών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Το συνέδριο είναι υπό τις αιγίδες

(https://gryachtingcongress.com/)

του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, και πολλών επαγγελματικών φορέων του κλάδου, και το έχουν στηρίξει πολλοί χορηγοί

(https://gryachtingcongress.com/%cf%87%ce%bf%cf%81%ce%b7%ce%b3%ce%bf%ce%b9-2024/).

Για εγγραφές στο συνέδριο η επισκεφθείτε το https://gryachtingcongress.com/registrations-2024/. Επισημαίνεται ότι η πλατφόρμα για τις εγγραφές θα είναι ανοιχτή έως την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 09 Ιανουαρίου 2024 21:33
επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr