ΡΟΗ 24/7:

Έκθεση Ιστορικών Αρχείων του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης 1915-1922, στο Βαφοπούλειο

istarxth

Μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου

Η «Έκθεση Ιστορικών Αρχειακών Τεκμηρίων Δημοτικού Συμβουλίου 1915-1922», που φιλοξενείται στην αίθουσα εκθέσεων του Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου, είναι ένας μεγάλος περίπατος σε σημαντικές στιγμές της ιστορίας, της οικονομίας, της πολιτικής, των όψεων της καθημερινής ζωής, από την απελευθέρωση της πόλης της Θεσσαλονίκης και μέχρι την είσοδο των προσφύγων.
Στην έκθεση παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης τα χειρόγραφα Πρακτικά των Συνεδριάσεων και Αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων της περιόδου 1915-1922 και η αντίστοιχη συλλογή των ψηφιακών χειρογράφων. Η έκθεση προσφέρει μία ενδεικτική θεματική ξενάγηση στο περιεχόμενο του αρχείου προκειμένου να ενημερώσει για την ύπαρξη του σημαντικού θεματολογίου που κρύβεται και που μπορεί να ανακαλύψει κανείς πίσω από κάθε ψηφιακό τεκμήριο.
Το περιεχόμενο του αρχείου, αποτελεί ερευνητικό πεδίο ενός τεράστιου φάσματος ιστορικού, πολιτικού, οικονομικού, κοινωνικού, πολιτιστικού, τεχνικού, πολεοδομικού, περιβαλλοντικού, υγειονομικού ενδιαφέροντος και μπορεί να αξιοποιηθεί στην εκπαιδευτική – ερευνητική διαδικασία.
Το ωράριο λειτουργίας είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00- 14.00 και 17.00-20.00.

επιστροφή στην κορυφή