ΡΟΗ 24/7:

Κ. Μάλαμα: "Υπάρχουν καταγεγραμμένα περιστατικά εντοπισμού πλαστών εισιτηρίων εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης;"

MALAMA5224IMG 4723 original

Παρέμβαση προς την υπουργό Πολιτισμού

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κατέθεσε η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με τις αποκαλύψεις του ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου 2024 για τα πλαστά εισιτήρια της Ακρόπολης.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι υπάλληλοι του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, τους τελευταίους μήνες, έχουν εντοπίσει πολλές και μαζικές περιπτώσεις πλαστών εισιτηρίων εισόδου στο μνημείο. Τονίζεται, μάλιστα, ότι κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις αφορούν γκρούπ τουριστών μεγάλων τουριστικών πρακτορείων, τα οποία προμηθεύουν με διάφορους τρόπους εισιτήρια πλαστά, εν αγνοία φυσικά των επισκεπτών.

Για το θέμα οι αρχαιοφύλακες της Ακρόπολης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχουν ενημερώσει αρμοδίως και το Υπουργείο Πολιτισμού και τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων και την Αστυνομία. Όμως, δεν είναι σαφές εάν έχουν ολοκληρωθεί υπηρεσιακά όλες οι δέουσες ενέργειες για την διαλεύκανση του σκανδάλου και για την θωράκιση των δημοσίων εσόδων.

Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί την Υπουργό Πολιτισμού, να ενημερώσει τη Βουλή σε σχέση με τις ενέργειες της, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως το σκάνδαλο με τα πλαστά εισιτήρια της Ακρόπολης.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

"ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου 2024

Προς την κυρία Υπουργό Πολιτισμού

Θέμα: Υπάρχουν καταγεγραμμένα περιστατικά εντοπισμού πλαστών εισιτηρίων εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδα Documento της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου 2024, οι υπάλληλοι του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, τους τελευταίους μήνες, έχουν εντοπίσει πολλές και μαζικές περιπτώσεις πλαστών εισιτηρίων εισόδου στο μνημείο. Τονίζεται, μάλιστα, ότι κάποιες από. Αυτές τις περιπτώσεις αφορούν γκρουπ τουριστών μεγάλων τουριστικών πρακτορείων, τα οποία προμηθεύουν με διάφορους τρόπους εισιτήρια πλαστά, εν αγνοία φυσικά των επισκεπτών. Για το θέμα οι αρχαιοφύλακες της Ακρόπολης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχουν ενημερώσει αρμοδίως και το Υπουργείο Πολιτισμού και τον Οργανισμό Διαχείρισης κι Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων και την αστυνομία. Όμως, δεν είναι σαφές εάν έχουν ολοκληρωθεί υπηρεσιακά όλες οι δέουσες ενέργειες για την διαλεύκανση του σκανδάλου και για την θωράκιση των δημοσίων εσόδων.

Επειδή οι αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento σε σχέση με τα πλαστά εισιτήρια στην Ακρόπολη είναι πολύ σοβαρές.

Ερωτάται η κυρία Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως το σκάνδαλο με τα πλαστά εισιτήρια στην Ακρόπολη; Έχει μεταβιβάσει τον φάκελο στη δικαιοσύνη;

Η ερωτούσα βουλευτής

Κυριακή Μάλαμα"

επιστροφή στην κορυφή