ΡΟΗ 24/7:

Το θέμα της διασύνδεσης με POS στο επίκεντρο της συνάντησης Χατζηδάκη με εκπροσώπους των Επιμελητηρίων

syskXatz

Η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS μέχρι το τέλος του μήνα αποτελεί κεντρική προτεραιότητα για το οικονομικό επιτελείο

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου με θέμα «Σύσκεψη με Φορείς για διασύνδεση με POS», στο γραφείο του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, παρουσία εκπροσώπων των Επιμελητηρίων.

Η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS μέχρι το τέλος του μήνα αποτελεί κεντρική προτεραιότητα για το οικονομικό επιτελείο με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χατζηδάκη, να δηλώνει ότι «το έργο της διασύνδεσης θα ολοκληρωθεί πάση θυσία. Σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει την διακοπή, έστω και εν μέρει, της χρηματοδότησης της χώρας από το Ταμείο Ανάκαμψης, για ένα έργο μάλιστα που είναι προς όφελος της κοινωνίας και θα συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».

Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Ιωάννης Μασούτης, υπογράμμισε την ανάγκη σωστής και άμεσης ενημέρωσης των μελών των φορέων για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διασύνδεση. «Στο έργο της διασύνδεσης πρέπει να προχωρήσουμε μαζί, αντιμετωπίζοντας τυχόν προβλήματα που μας μεταφέρουν τα μέλη μας και δίνοντας τα απαραίτητα εργαλεία αλλά και το χρόνο στην αγορά να προσαρμοστεί σε ένα μέτρο που τελικά θα είναι προς όφελος της λειτουργίας της».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα παραγωγικής ανταλλαγής απόψεων, ακούστηκαν προβληματισμοί και ζητήματα που έχουν τεθεί από τα μέλη των διαφόρων φορέων ώστε να υπάρξει μέριμνα για προγραμματισμό τυχόν αναγκαίων προσαρμογών. Υπήρξε συμφωνία για την άμεση ενημέρωση και από τους φορείς, των μελών τους, ώστε να γίνει εγκαίρως και με ορθό τρόπο η διασύνδεση.

Σημειώνεται ότι εντός των επομένων ημερών αναμένεται να ανοίξει ο τέταρτος κύκλος του προγράμματος «Ψηφιακές Συναλλαγές» που θα επιτρέπει την επιδότηση μέσω voucher μέρους του κόστους αγοράς και διασύνδεσης των POS.

επιστροφή στην κορυφή