ΡΟΗ 24/7:

Σε κινητοποιήσεις οι εργαστηριακοί γιατροί

mikr ergast m19 original

Στήριξη από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) στηρίζει τις διεκδικήσεις και αντιδράσεις των εργαστηριακών γιατρών με κλείσιμο των ιατρείων, που ξεκίνησε την Τετάρτη 8 Μαΐου. Το κύριο αίτημα της κινητοποίησης είναι η κατάργηση του καταστροφικού και επαίσχυντου clawback.

"Επί δώδεκα συνεχή χρόνια οι εργαστηριακοί γιατροί υφίστανται μια διαρκή υφαρπαγή των αποζημιώσεων που δικαιούνται από τον ΕΟΠΥΥ (clawback), η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα αγγίζει τα όρια του 60%. Η λογική εφαρμογής κλειστού προϋπολογισμού στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας από την πλευρά της πολιτείας οφείλει να καλύπτει όχι μόνο τον ΕΟΠΥΥ αλλά και τους επιστήμονες που παρέχουν έργο", τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

"Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου καλύπτει απόλυτα τις αντιδράσεις και διεκδικήσεις που έχουν εξαγγείλει οι περιφερειακές ενώσεις εργαστηριακών γιατρών και καλεί την πολιτεία να αναλογιστεί άμεσα την κρισιμότητα της κατάστασης, η οποία οδηγεί καθημερινά σε αφανισμό τα μικρά και μεσαία διαγνωστικά εργαστήρια. Η κινητοποίηση καλύπτεται και από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο", καταλήγει η ίδια ανακοίνωση του ΙΣΘ.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2