ΡΟΗ 24/7:

Περιοδεία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Πέλλα

AYGENAKHS PELLA 524 original

Λ. Αυγενάκης: «Βρισκόμαστε δίπλα στους αγρότες με συνέπεια και σταθερότητα»

Η Νέα Δημοκρατία δεν βρίσκεται ευκαιριακά δίπλα στους αγρότες, αλλά με σταθερότητα και συνέπεια, υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την περιοδεία του σε παραγωγικές και μεταποιητικές μονάδες της Πέλλας.

«Οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, αντιλαμβάνονται την σταθερότητα, την συνέπεια και κυρίως την αξιοπιστία της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη» είπε ο κ. Αυγενάκης και σημείωσε: «Είναι επίσης αυτονόητο, ότι έχει αντιληφθεί ο πρωτογενής τομέας και τα στελέχη του, ότι τελικά η κάλπη των ευρωεκλογών δεν είναι μια χαλαρή κάλπη, είναι μια κάλπη η οποία εκ των πραγμάτων θα προσδιορίσει την στάση και την συμπεριφορά ολόκληρης της Ευρώπης απέναντι στους αγρότες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατ' επέκταση και της χώρας μας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, ο κ. Αυγενάκης κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για αλλαγές στην ΚΑΠ. Όπως σημείωσε, ο λαός και ιδιαίτερα οι αγρότες που είναι άμεσα ενδιαφερόμενοι, τους έχουν πάρει χαμπάρι. «Είναι επίσης σημαντικό να αντιληφθούν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ότι τους πήραν χαμπάρι. Τόσο απλά. Οι αγρότες της χώρας μας, έχουν καταλάβει ποιοι τους στηρίζουν, και εντός και εκτός των Ελληνικών συνόρων, και εντός και εκτός του Ευρωκοινοβουλίου» επισήμανε.

Ο κ. Αυγενάκης, σε σύσκεψη που είχε με τον δήμαρχο Πέλλας, Στάθη Φουντουκίδη στα Γιαννιτσά, ενημερώθηκε για την πορεία του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή.

«Τα προβλήματα, μας είναι περίπου γνωστά, παρόλα αυτά όμως υπάρχουν και ιδιαιτερότητες από περιοχή σε περιοχή. Ο διάλογος ποτέ δεν περισσεύει» είπε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο υπουργός βρέθηκε στο συνεταιριστικό εργοστάσιο τυποποίησης της Πέλλας, όπου ο πρόεδρος, Μιχάλης Φαρμάκης και ο γενικός διευθυντής, Ηλίας Γεωργιάδης τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί και στη συνέχεια επισκέφθηκε το εργοστάσιο παραγωγής κομπόστας του ομίλου Πρόδρομου Παυλίδη ΑΒΕΕ, το εργοστάσιο κατεψυγμένων προϊόντων ALTERRA και τις εγκαταστάσεις της εταιρείας τυποποίησης Soulis ΑΒΕΕ.

WhatsApp Image 2024 05 10 at 7.01.43 PM 2 original

Στις συναντήσεις του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενημερώθηκε για το πρόβλημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού αλλά και για τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τους συνεταιρισμούς και τις διεπαγγελματικές οργανώσεις και το πρόβλημα της αύξησης του κόστους παραγωγής.

Τέλος, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το υπουργείο μαζί με την ΕΘΕΑΣ για εκσυγχρονισμό του πλαισίου που διέπει τους συνεταιρισμούς, αναφέρθηκε στις δυνατότητες που δίνουν στις μεταποιητικές επιχειρήσεις τα αγροτικά τμήματα στα επιμελητήρια, αλλά και στις προοπτικές που μπορεί να υπάρξουν για τα ελληνικά φρούτα και χυμούς σε αγορές όπως αυτή της Κίνας.

επιστροφή στην κορυφή