ΡΟΗ 24/7:

Στην έκθεση κρασιού London Wine Fair 7 οινοποιεία της Κεντρικής Μακεδονίας

ekthkraspkm

Μπάνε Πρέλεβιτς: "Οι ευκαιρίες για τη διείσδυση των ελληνικών κρασιών στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου είναι σημαντικές"

Στη μεγαλύτερη και σημαντικότερη επαγγελματική έκθεση κρασιού για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, τη London Wine Fair, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η φετινή 42η διοργάνωση προσέλκυσε περισσότερους από 9.000 επαγγελματίες επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν καινοτόμες τάσεις και προϊόντα, να πραγματοποιήσουν γευσιγνωσίες και να παρακολουθήσουν ομιλίες, masterclasses και παρουσιάσεις αναφορικά με τις νέες προκλήσεις στην οινική βιομηχανία.

Η London Wine Fair αποτελεί ένα μοναδικό ετήσιο γεγονός, που προωθεί το κρασί σε διανομείς, χονδρέμπορους, αγοραστές σούπερ μάρκετ, κάβες, λιανοπωλητές, συλλέκτες αλλά και σε επαγγελματίες από τον κλάδο του HoReCa. Οι συνολικά 401 εκθέτες ήλθαν σε επαφή με ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα εισαγωγέων και διανομέων της on-trade και off-trade αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και με καταξιωμένους δημοσιογράφους και wine experts.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή της σε ένα ιδιαίτερης αισθητικής εθνικό περίπτερο σε προνομιακό χώρο στο κέντρο της έκθεσης, έδωσε την ευκαιρία σε επτά οινοποιεία της Κεντρικής Μακεδονίας να ανακαλύψουν τις τελευταίες τάσεις στον διαρκώς εξελισσόμενο κλάδο του κρασιού αλλά και να διερευνήσουν τις προοπτικές διείσδυσης και εδραίωσής τους στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως.

Στο εθνικό περίπτερο οργανώθηκαν δύο wine bar, στα οποία οι επισκέπτες, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι σομελιέ, δοκίμασαν αντιπροσωπευτικά κρασιά από κάθε οινοποιείο της ελληνικής συμμετοχής.

"Οι ευκαιρίες για τη διείσδυση των ελληνικών κρασιών στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου είναι σημαντικές. Στόχος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες αυτές, λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν αυτή την περίοδο, όπως για παράδειγμα την προοπτική να αυξηθεί η παρουσία των ελληνικών κρασιών σε μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης, που αποτελούν το βασικό κανάλι διανομής στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Με τη συμμετοχή τους σε διεθνείς εκθέσεις, όπως η London Wine Fair, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι τοπικές επιχειρήσεις του οινικού κλάδου ενισχύουν την εξωστρεφή τους δράση, προβάλλουν το brand τους και εξασφαλίζουν τη σταθερή παρουσία τους στις διεθνείς αγορές", σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας Μπράνισλαβ (Μπάνε) Πρέλεβιτς.

επιστροφή στην κορυφή