ΡΟΗ 24/7:

Ρώμη 2024: Στην 6η θέση η Τζένγκο στον τελικό του ακοντισμού

tzengko 1 474x324

Βολή στα 59,46 μέτρα

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αποτελούσε για την Ελίνα Τζένγκο τον πρώτο στόχο της χρονιάς. Η κάτοχος του χρυσού μεταλλίου από την προηγούμενη διοργάνωση, το 2022 στο Μόναχο, τελικά κατέλαβε την 6η θέση στον τελικό του ακοντισμού έχοντας καλύτερη βολή στα 59,46 μέτρα. Την επίδοση αυτή έβγαλε στη δεύτερη προσπάθεια της στον τελικό της Τρίτης και στην συνέχεια κυνήγησε ακόμη μεγαλύτερες βολές χωρίς όμως να της βγουν. Οι βολές που σημείωσε στον τελικό ήταν 54,46 μ., 59,46 μ., 54,03 μ. και ακολούθησαν τρεις άκυρες.

Η σημερινή επίδοση δεν με αντιπροσωπεύει. Ένιωθα πάρα πολύ καλά, αλλά σφίχτηκα και αυτό φάνηκε γιατί όλες οι βολές μου ήταν πάνω. Δεν τις έστρωνα καθόλου μέσα. Βέβαια μπορώ να πω ότι οι προπονήσεις μας έχουν δείξει ότι είμαι καλά και ξέρω ότι έχω χρόνο μπροστά μου”, τόνισε αρχικά η αθλήτρια που προπονείται με τον Γιώργο Μποτσκαριώβ και συνέχισε αναφερόμενη στον αγώνα της στο Πανευρωπαϊκό, αλλά και σε αυτόν που έρχεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού: “Το πήρα το μάθημα μου και σήμερα. Τώρα νομίζω ότι η επόμενη φορά θα είναι χαρά”.

Την πρώτη θέση πήρε η Βικτόρια Χάντσον (Αυστρία) με 64,62 μ., ακολούθησε η Αντριάνα Βιλάγκος (Σερβία) με 64,42 μ. και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Μαρί Τερές Ομπστ (Νορβηγία) με νέο ατομικό ρεκόρ στα 63,50 μέτρα.

επιστροφή στην κορυφή