xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Χαλκιδική: "Καμπάνα" 6.500 ευρώ σε ιδιοκτήτη εστιατορίου για παραβάσεις - Χρέωνε ακόμη και κουβέρ

estiasi taverna exw

Έλεγχος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Π.Ε. Χαλκιδικής

Ακριβά καλείται να πληρώσει ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Χανιώτη Χαλκιδικής 4 παραβάσεις των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ που διαπίστωσαν οι ελεγκτές του Τμήματος Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.

Ο έλεγχος διενεργήθηκε την 1η Ιουλίου και σύμφωνα με τη Διεύθυνση Ανάπτυξης, στον τιμοκατάλογο που διέθετε η επιχείρηση, δεν αναγραφόταν το είδος των ελαίων και η χρήση τους για την παρασκευή σαλατών, κατά παράβαση της παραγράφου 3Α του άρθρου 71 της ΥΑ 91354/2017 (ΦΕΚ 2983/Β΄/30-08-2017) «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.)», όπως ισχύει.

Επίσης η επιχείρηση προσέφερε στους πελάτες σουβλάκι κοτόπουλο, χταπόδι πλοκάμι, καλαμάρια, γαρίδες και χτένια, κατεψυγμένα, χωρίς να αναγράφεται στον τιμοκατάλογο της επιχείρησης η ένδειξη «κατεψυγμένο».

Επιπλέον στον τιμοκατάλογο που διέθετε η επιχείρηση, δεν αναγραφόταν ο όγκος του περιεχομένου σε ml αλκοολούχων ποτών.

Τέλος, η επιχείρηση σύμφωνα με τις αποδείξεις λιανικής πώλησης που επιδείχθηκαν κατά την ώρα του ελέγχου, χρέωνε στους πελάτες αξία που αφορά σε «ΚΟΥΒΕΡ», κατά παράβαση της παραγράφου 5 του άρθρου 72 της ΥΑ 91354/2017 (ΦΕΚ 2983/Β΄/30-08-2017) «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.)», όπως ισχύει.

mpanavas

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2