Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 645
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 615
ΡΟΗ 24/7:

ΘΕΣΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Τελικά εσύ γιατί τρελάθηκες με τον Στάθη Στιβακτάκη;

stivaktakis-kriti-foto

Αν σε φλέρταρε σε μπαρ θα είχες την ίδια άποψη για τον Στάθη; Μάλλον όχι.

Διαβάστε περισσότερα...

Τελειομανία: Όταν ο στόχος γίνεται βάσανο…

Γράφει η Ιωάννα Τσίγγανου

Ψυχολόγος, MSc στην Ειδική Παιδαγωγική

  www.ioannatsigganou.gr  

 

Η ανθρώπινη φύση προσδιορίζεται ως ένα βαθμό από τη διαρκή ανάγκη εξέλιξης και την αναζήτηση των συνθηκών που θα επιτρέψουν στο άτομο να απολαμβάνει τη ζωή ικανοποιώντας τις ανάγκες και τις επιθυμίες. Η αναζήτηση της τελειότητας, υπό την έννοια της εκπλήρωσης των αναγκών και των επιθυμιών αλλά και την αναζήτηση νέων όρων που θα προάγουν την ποιότητα ζωής μέσα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες ζωής, αποτελεί την κινητήρια δύναμη του ανθρώπου που εξελίσσεται και βρίσκεται σε καλή επαφή με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του που αναμφισβήτητα δε μπορούν να παραμένουν συνεχώς ίδιες αλλά φυσικά ούτε να μεταβάλλονται διαρκώς.

Είναι πολύ λεπτή η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην αναζήτηση της τελειότητας, υπό την έννοια της ψυχικής και συναισθηματικής πληρότητας κατά την επίτευξη ενός στόχου ή μιας επιθυμίας, και της τελειομανίας που σχετίζεται με τη συνεχή αναζήτηση του άριστου, του αψεγάδιαστου και του αλάθητου. Η τελειομανία ως όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα πολυδιάστατο τύπο προσωπικότητας και εκφράζει την τάση ενός ατόμου να περιγράφει οτιδήποτε κατώτερο του τέλειου ως μη αποδεκτό.

Ο φαύλος κύκλος της τελειομανίας ξεκινά με την τοποθέτηση υψηλών και δύσκολων στόχων και εκ των πραγμάτων ακολουθεί η δυσκολία στην επίτευξη ή η αποτυχία στην ολοκλήρωση. Αυτό κάνει το άτομο λιγότερο παραγωγικό και αποτελεσματικό και έπονται τα αισθήματα αυτομομφής, η χαμηλή αυτοεκτίμηση, τα υψηλά επίπεδα άγχους και η κατάθλιψη. Η παραίτηση από το στόχο ματαιώνει το άτομο το οποίο δεν αντέχει να επεξεργαστεί με υγιή τρόπο την μη επίτευξη του στόχου και συνεχίζει με τη δημιουργία ενός νέου στόχου χωρίς όμως να έχει έρθει σε επαφή με την απογοήτευση και το πόνο της απώλειας του προηγούμενου στόχου.

Το άτομο με τελειομανιακά χαρακτηριστικά προσωπικότητας:

v  Βασανίζεται από το αέναο και διαρκές παιχνίδι αναζήτησης του «τέλειου» και η επίτευξη του στόχου γίνεται αυτοσκοπός.

v  Θέτει ανέφικτους και μη ρεαλιστικούς στόχους, η επίτευξη των οποίων ικανοποιεί βαθύτερες εσωτερικές ανάγκες. Η αναγνώριση του εαυτού και η αποδοχή από τους άλλους μέσα από την επίτευξη μη ρεαλιστικών στόχων ωθεί το άτομο με τελειοθηρικά χαρακτηριστικά στη φαύλη αναζήτηση νέων στόχων που ουσιαστικά το εξουθενώνουν αφού βιώνει ένα διαρκές αίσθημα άγχους και φόβου.

v  Ανησυχούν υπερβολικά για τυχόν λάθη που μπορεί να γίνουν και τείνουν να τα ερμηνεύουν ως αποτυχίες που θα έχει ως αποτέλεσμα την απόρριψη των άλλων ενώ συνδέουν μεμονωμένες αποτυχίες ως ενδείξεις ανημπόριας και απώλειας ελέγχου.

v  Θεωρούν ότι οι σημαντικοί άλλοι στη ζωή τους έχουν υψηλές προσδοκίες από τους ίδιους και κάνουν τα πάντα για να μην τους απογοητεύσουν ενώ συχνά τους εκλαμβάνουν ως επικριτικούς απέναντι τους.

v  Η στατικότητα και η ακαμψία είναι το βασικό χαρακτηριστικό που μας βοηθά να καταλάβουμε τη διαφορά ανάμεσα στο υγιές κυνήγι της τελειότητας και την τελειομανία.

Για να γίνει κατανοητός ο φαύλος κύκλος της τελειομανίας ας φανταστούμε το τελειοθηρικό νέο που πηγαίνει σε συνέντευξη για εργασία για θέση προϊσταμένου έχοντας αρνηθεί να πάει σε συνέντευξη για θέση υπαλλήλου στην ίδια εταιρεία. Αν και δεν έχει όλα τα τυπικά προσόντα της πρόσληψης, έχει αφιερώσει απεριόριστο χρόνο και χρήμα για την προετοιμασία της παρουσίασης του στη συνέντευξη και θεωρεί ότι αυτή είναι η δουλειά που πρέπει να διεκδικήσει ώστε να ικανοποιήσει είτε τους γονείς είτε τους φίλους του. Πηγαίνει στη συνέντευξη και δεν καταφέρνει να παρουσιάσει τον εαυτό του με ευνοϊκό τρόπο. Τον ενημερώνουν ότι δεν θα προσληφθεί. Απογοητεύεται και πιστεύει ότι οι συνεντευκτές ήταν πολύ αυστηροί μαζί του ενώ νοιώθει ματαίωση που δεν κατάφερε να πάρει τη θέση εργασίας και το αποδίδει στο τρόπο παρουσίασης του. Ο φαύλος κύκλος της τελειοθηρίας τον οδηγεί στην αναζήτηση εργασίας σε άλλη εταιρεία για θέση υψηλά ιστάμενου προσωπικού ενώ συνεχίζει να πηγαίνει σε σεμινάρια προετοιμασίας για την κατάλληλη παρουσίαση σε συνεντεύξεις, να αγοράζει ακριβά και εντυπωσιακά ρούχα κτλ.

Η εμφάνιση της τελειομανίας φαίνεται ότι συνδέεται με τελειομανή γονεϊκά πρότυπα που επιζητούν από τα παιδιά τους το άριστο και γίνονται απορριπτικοί σε λάθη και αποτυχίες. Παράλληλα γίνονται κριτικοί στην αναζήτηση ατελειών, κάτι που κάνει τα παιδιά να νοιώθουν ενοχή και ντροπή για κάθε λάθος αλλά και έντονο φόβο για το ενδεχόμενο της μη εκπλήρωσης των επιθυμιών των γονέων. Συνήθως στα παιδιά αυτά καλλιεργείται από τους γονείς η σύγκριση και ο ανταγωνισμός προς τρίτους (αδέρφια ή φίλους).  

Η τελειομανία συνδέεται με ψυχολογικές και διαπροσωπικές δυσκολίες που σχετίζονται άμεσα με την επίδοση ενώ έχει ανιχνευτεί ότι άτομα με τελειοθηρικά στοιχεία προσωπικότητας έχουν αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης κατάθλιψης, διαταραχών πρόσληψης και Ψυχαναγκαστικής καταναγκαστικής Διαταραχής. Αξίζει να αναφερθεί ότι η τελειομανία μπορεί να κατευθύνεται προς το ίδιο το άτομο δηλαδή το άτομο να θέτει ανέφικτα πρότυπα προσωπικής επιτυχίας για τον εαυτό του ή να κατευθύνεται προς τους άλλους δηλαδή το άτομο αναμένει από τους άλλους να είναι τέλειοι στις επιδόσεις του. Συνήθως αυτά τα άτομα δεν είναι ικανοποιημένα από γάμο τους, τις σεξουαλικές τους σχέσεις, την εργασία τους, το φιλικό τους περιβάλλον κοκ. Επίσης υπάρχει η τελειομανία που είναι κοινωνικά κατευθυνόμενη όπου άλλα άτομα αναμένουν την τελειότητα για τον ίδιο και αυτός κινείται με βάση τα κριτήρια τους.

Για να απαλλαγεί κάποιος από το βασανιστικό παιχνίδι της τελειομανίας πρέπει να βιώσει το έντονο δυσφορικό αίσθημα της κενότητας που φέρει η φαύλη αναζήτηση και η απουσία της απόλαυσης στην επίτευξη των στόχων. Συχνά το έντονο αυτό δυσφορικό αίσθημα γίνεται αντιληπτό μέσα από την εμφάνιση ψυχοσωματικών συμπτωμάτων δηλαδή σωματικών ενοχλημάτων που δεν έχουν οργανική αιτιολογία. Έτσι μπορεί να ξεκινήσουν η αναδόμηση μιας νέας σχέσης του εαυτού με την αποτυχία και την επιτυχία, η αναγνώριση δυσλειτουργικών συμπεριφορών και η διορθωτική ανασύσταση της οικογενειακής εμπειρίας μέσα από τη θεραπευτική εμπειρία. Ο πειραματισμός με τα κριτήρια της επιτυχίας, η διερεύνηση των φόβων, η εξάσκηση στη ρεαλιστική τοποθέτηση στόχων και η εστίαση στην απόλαυση βοηθούν το άτομο να αποκτήσει μια πιο υγιή σχέση με την επιτυχία και ο στόχος να φέρει απόλαυση και μάθηση όχι βάσανα.

 

 

Διαβάστε περισσότερα...

Στον δρόμο προς τις κάλπες…

 

kalpes-xeri

Την ώρα που ο επιχειρηματικός κόσμος αργοπεθαίνει, την στιγμή που ο τζίρος των αγορών κατρακυλά, τις μέρες που όλο και περισσότεροι Έλληνες χάνουν την δουλεία τους και τις ελπίδες τους, ο πολιτικός κόσμος προετοιμάζεται γι αυτό που ξέρει καλύτερα να κάνει. Προετοιμάζεται για νέες λογομαχίες, για «νέες» προγραμματικές δηλώσεις, για συνεχείς εμφανίσεις στα τηλεοπτικά πάνελ, στα πλαίσια φυσικά των βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα...

Ανοχύρωτη Πολιτεία η Προ Του Άθω Περιοχή και τα εξωτερικά σύνορα του Αγίου Όρους.

 

Διαβάστε περισσότερα...

Μιλώντας για τη διάσταση της ανησυχίας

 
Διαβάστε περισσότερα...

Πως θα έχει σταθερή και αυξανόμενη πελατεία ένα ξενοδοχείο

 

Διαβάστε περισσότερα...

Φορολογία Μεταβίβασης Ακινήτων

Σε κάθε μεταβίβαση ακινήτου με αντάλλαγμα επιβάλλεται φόρος, γνωστός ως Φόρος Μεταβίβασης Ακινήτου (Φ.Μ.Α.), και υπόχρεος για την καταβολή του είναι ο αγοραστής.


1. Ποια είναι η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την υποβολή της δήλωσης;

Για κάθε μεταβίβαση ακινήτου οι συμβαλλόμενοι υποχρεούνται πριν από τη σύνταξη του συμβολαίου, να υποβάλλουν κοινή δήλωση Φ.Μ.Α.. στη Δ.Ο.Υ. στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται το ακίνητο.

Αν στην περιοχή, στην οποία βρίσκεται το ακίνητο, εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 41 του ν. 1249/1982 (Α' 43) και μόνο αν η παραλαβή της δήλωσης κατά είναι προδήλως δυσχερής, μπορεί να παραληφθεί η δήλωση του φόρου μεταβίβασης από υπάλληλο, που παραλαμβάνει τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του αγοραστή και, σε περίπτωση που η Δ.Ο.Υ. δεν έχει αρμοδιότητα για θέματα φορολογίας μεταβίβασης ακινήτων, η δήλωση παραλαμβάνεται από υπάλληλο οποιασδήποτε άλλης Δ.Ο.Υ., η οποία έχει την αρμοδιότητα αυτή.

Στην περίπτωση Δ.Ο.Υ., στην οποία υπάγεται Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Γ.Ε.Φ.), η δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτων μπορεί να παραλαμβάνεται και από τον υπάλληλο του Γ.Ε.Φ., κατά παρέκκλιση της διαδικασίας, που ορίζεται στην αριθ. Δ6Α 1077285 ΕΞ 2014/15.5.2014 (Β' 1266 και 1392) απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.


2. Ποια είναι η διαδικασία υποβολής της δήλωσης και καταβολής του Φ.Μ.Α.;

Η δήλωση υποβάλλεται σε δύο αντίτυπα, ένα εκ των οποίων κρατείται από τον υπάλληλο της Δ.Ο.Υ. και το δεύτερο, αφού βεβαιωθεί για την ακρίβεια της αντιγραφής παραδίδεται στο συμβαλλόμενο.

Η καταβολή του φόρου πραγματοποιείται με τραπεζική επιταγή προς την αρμόδια Δ.Ο.Υ.


3. Πώς καταβάλλεται ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων;

Στις περιοχές που εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα, κατά την υποβολή της δήλωσης Φ.Μ.Α., ο φορολογούμενος υποχρεούται να αναγράφει σε αυτή την αντικειμενική αξία του μεταβιβαζόμενου ακινήτου, βάσει της οποίας καταβάλει εφάπαξ το φόρο που αναλογεί.

Σε περίπτωση που το τίμημα είναι μεγαλύτερο της αντικειμενικής αξίας, ο φόρος υπολογίζεται επί του τιμήματος.


4. Ποιοι είναι οι συντελεστές για τον υπολογισμό του Φ.Μ.Α.;

O φόρος μεταβίβασης υπολογίζεται σε 3% επί της φορολογητέας αξίας του ακινήτου ή του εμπραγμάτου επί του ακινήτου δικαιώματος.

Ο ανωτέρω συντελεστής εφαρμόζεται σε μεταβιβάσεις ακινήτων, οι οποίες διενεργούνται από 1/1/2014 και μετά.

Ο Φ.Μ.Α. που προκύπτει κατά τα προεκτεθέντα μειώνεται στο μισό ή στο ένα τέταρτο ανάλογα με τη νομική μορφή της πραγματοποιούμενης μεταβίβασης ή την ιδιότητα των συμβαλλομένων προσώπων. Οι κυριότερες κατηγορίες είναι οι ακόλουθες:

α) Φ.Μ.Α. μειωμένος στο τέταρτο.

Οι περιπτώσεις που ο Φ.Μ.Α. μειώνεται στο τέταρτο είναι η αυτούσια διανομή ακινήτων μεταξύ των συγκυρίων, η διάλυση Ο.Ε., Ε.Ε. και Ε.Π.Ε. και η μεταβίβαση των ακινήτων της εταιρείας στα μέλη της κατά το λόγο της εταιρικής τους μερίδας καθώς και η απόληψη ακινήτων της εταιρείας από εταίρους που αποχωρούν από αυτή.

β) Φ.Μ.Α. μειωμένος στο μισό.

Οι περιπτώσεις που ο Φ.Μ.Α. μειώνεται στο μισό είναι η ανταλλαγή ακινήτων ίσης αξίας, η υποχρεωτική ανταλλαγή οικοπέδων, η συγχώνευση Α.Ε. και Συνεταιρισμών, η αναγκαστική απαλλοτρίωση για δημόσια ωφέλεια καθώς και η συνένωση οικοπέδων.

5. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι της απαλλαγής από τον Φ.Μ.Α. για αγορά πρώτης κατοικίας;

Η απαλλαγή παρέχεται μόνο σε φυσικά πρόσωπα (έγγαμα ή άγαμα), εφόσον κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα ή προτίθενται να εγκατασταθούν σε αυτή το αργότερο εντός δύο ετών από την αγορά (άρθρο 23 παρ. 4-5 ν. 3943/2011, ΦΕΚ 66 Α'/31-3-2011).
Με τις διατάξεις του άρθρου 21 του ν. 3842/2010 καταργήθηκε η απαλλαγή για τους Έλληνες ομογενείς του εξωτερικού που δεν κατοικούν στην Ελλάδα κατά το χρόνο της αγοράς. Επίσης, καθορίστηκαν οι κατηγορίες δικαιούχων ως ακολούθως:
α) Έλληνες,
β) ομογενείς από Αλβανία, Τουρκία και χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης,
γ) οι πολίτες των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου,
δ) αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 96/2008 (ΦΕΚ 152 Α),
ε) πολίτες τρίτων χωρών που απολαύουν του καθεστώτος του επί μακρόν διαμένοντος στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4251/2014 (ΦΕΚ 80 Α').

Επισημαίνεται ότι ειδικά για τους αλλοδαπούς η πρόθεσή τους για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα δεν αναιρείται από το γεγονός ότι για ειδικούς λόγους, οι αρμόδιες υπηρεσίες τους χορηγούν προσωρινές άδειες παραμονής που ανανεώνονται.

Οι καταγόμενοι από τη Βόρεια Ήπειρο και την Τουρκία, εφόσον απέκτησαν ιθαγένεια τρίτου κράτους πλην της Αλβανικής και Τουρκικής, δεν μπορούν να τύχουν απαλλαγής από το φόρο.

Η απαλλαγή παρέχεται και στον ψιλό κύριο εξ αδιαιρέτου ποσοστού ή ψιλό κύριο ή επικαρπωτή κατοικίας ή οικοπέδου που αγοράζει το υπόλοιπο ποσοστό ή το εμπράγματο δικαίωμα της επικαρπίας ή της ψιλής κυριότητας, προκειμένου να γίνει εξ ολοκλήρου κύριος του ακινήτου, εφόσον το ποσοστό που έχει δεν του πληροί της στεγαστικές ανάγκες.

Η απαλλαγή του άγαμου παρέχεται και στο σύζυγο που βρίσκεται σε διάσταση, υπό τον όρο ότι έχει κατατεθεί αίτηση ή αγωγή διαζυγίου τουλάχιστον έξι μήνες πριν την αγορά του ακινήτου με την προϋπόθεση ότι ο γάμος θα λυθεί μέσα σε πέντε (5) έτη από την αγορά.

Οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, αποθηκών, γραφείων, βιομηχανοστασίων και γενικά αμιγών επαγγελματικών στεγών έχουν δικαίωμα απαλλαγής. Δεν θεωρείται επαγγελματική στέγη το ακίνητο, το οποίο από την οικοδομική άδεια ή τον τίτλο κτήσης χαρακτηρίζεται ως κατοικία, έστω και αν αυτό χρησιμοποιείται ως επαγγελματική στέγη.


6. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την απαλλαγή πρώτης κατοικίας;

α) Ο αγοραστής ή η σύζυγός του ή τα ανήλικα παιδιά του να μην έχουν δικαίωμα πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας ή οικήσεως σε άλλη οικία ή διαμέρισμα που πληροί τις στεγαστικές ανάγκες της οικογένειάς του ή δικαίωμα πλήρους κυριότητας επί οικοπέδου οικοδομήσιμου ή επί ιδανικού μεριδίου οικοπέδου, στο οποίο αντιστοιχεί εμβαδόν κτίσματος που πληροί τις στεγαστικές του ανάγκες, και βρίσκονται σε δημοτικό διαμέρισμα με πληθυσμό άνω των 3000 κατοίκων. Σημειώνεται ότι για το έλεγχο της συνδρομής των προϋποθέσεων της απαλλαγής, με χρόνο φορολογίας την 20-3-2013 και μετά, λαμβάνεται υπόψη ο πληθυσμός της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας (και όχι του ενιαίου δήμου) με βάση την απογραφή του έτους 2011 (ΦΕΚ 630 τ. Β'/ 20-3-2013). Ο πληθυσμός του δήμου θα λαμβάνεται υπόψη μόνο στις περιπτώσεις των δήμων, οι οποίοι, με βάση τον πίνακα του πληθυσμού, στερούνται περαιτέρω διοικητικής υποδιαίρεσης (σε δημοτικές ενότητες και δημοτικές ή τοπικές κοινότητες).

Ακόμη, για την απαλλαγή απαιτείται το αγοραζόμενο οικόπεδο ή το γήπεδο στο οποίο βρίσκεται η αγοραζόμενη οικία ή το διαμέρισμα να είναι οικοδομήσιμο και εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου δήμου ή κοινότητας, και μεταξύ αγοραστή και πωλητή να μην υπάρχει συγγένεια εξ αίματος ή εξ αγχιστείας πρώτου βαθμού.

Οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση της απαλλαγής θα πρέπει να συντρέχουν στο όνομα του αγοραστή.

β) Θεωρείται ότι καλύπτονται οι στεγαστικές ανάγκες του αγοραστή και της οικογένειάς του, αν το συνολικό εμβαδόν της καθαρής επιφάνειας (της επιφάνειας χωρίς τους κοινόχρηστους χώρους) κατοικιών που υφίστανται ή υπάρχει η δυνατότητα βάσει των πολεοδομικών διατάξεων να αναγερθούν είναι: 70 τ.μ., προσαυξανόμενα κατά 20 τ.μ. για καθένα από τα δύο πρώτα τέκνα του και 25 τ.μ. για το τρίτο και τα επόμενα τέκνα. Κατ' εξαίρεση, οι στεγαστικές ανάγκες του αγοραστή με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% αυξάνονται από 70 τ.μ. σε 90 τ.μ. (άρθρο 16 παρ. 14 ν. 3522/2006).

γ) Η απαλλαγή παρέχεται με τον όρο ότι το ακίνητο θα παραμείνει στην κυριότητα του αγοραστή για τουλάχιστον μία πενταετία.


7. Προϋποθέσεις χορήγησης δεύτερης απαλλαγής.

Η απαλλαγή από το φόρο μεταβίβασης για αγορά κατοικίας ή οικοπέδου παρέχεται μία φορά.

Απαλλαγή παρέχεται και για κάθε νέα αγορά ακινήτου, εφόσον αθροιστικά:

α) τα ακίνητα που έχει στην κυριότητά του κατά το χρόνο της νέας αγοράς ο αγοραστής, ο σύζυγος ή τα ανήλικα τέκνα τους, δεν πληρούν τις στεγαστικές ανάγκες της οικογένειάς τους και

β) ο αγοραστής υποβάλει την οικεία δήλωση και καταβάλει εφάπαξ το φόρο που αναλογεί στην αξία του ακινήτου που έτυχε της απαλλαγής.

Ως αξία του ακινήτου λαμβάνεται η αξία που έχει αυτό κατά το χρόνο της νέας απαλλαγής. Για τον υπολογισμό του φόρου γίνεται χρήση των συντελεστών που ίσχυαν κατά το χρόνο χορήγησης της πρώτης απαλλαγής και καταβάλλεται εφάπαξ, εκτός εάν ο φόρος που αναλογεί στην αξία του ακινήτου ή στο καταβληθέν τίμημα κατά το χρόνο χορήγησης της πρώτης απαλλαγής είναι μεγαλύτερος, οπότε καταβάλλεται ο μεγαλύτερος αυτός φόρος.

Η απαλλαγή αυτή παρέχεται και σε πρόσωπα τα οποία έτυχαν απαλλαγής από το φόρο μεταβίβασης για απόκτηση στέγης μέχρι 14.7.1980, καθώς και σε πρόσωπα τα οποία έτυχαν απαλλαγής από το φόρο κληρονομιάς ή γονικής παροχής για απόκτηση πρώτης κατοικίας, εφόσον για τα πρόσωπα αυτά συντρέχουν οι προϋποθέσεις απαλλαγής και καταβληθεί ο οικείος φόρος κατά περίπτωση.

 

 

 

Κατερίνα Βαλοδήμου

 

Broker-Owner

 

Σύμβουλος Ακινήτων

 

Πραγματογνώμονας Τιμών Ακινήτων (BPOR)

 

Διαβάστε περισσότερα...

Διακοπές στη Χαλκιδική!

Διακοπές στη Χαλκιδική!

Το καλοκαίρι φαίνεται να έχει ξεκινήσει και επισήμως και τι μπορεί να αποτελέσει καλύτερο προορισμό, τόσο για τις εξορμήσεις του σαββατοκύριακου, αλλά και για τους τυχερούς των πολυήμερων διακοπών, από τις παραλίες και τις ομορφιές της Χαλκιδικής.

 

1

 

Δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός και στολίδι της βορείου Ελλάδας, η Χαλκιδική προσελκύει εδώ και πολλά χρόνια επισκέπτες από όλη σχεδόν τη χώρα, κάνοντας πολλούς από αυτούς να συνδέουν τελικά τις πολυαναμενόμενες διακοπές τους με τις παραδεισένιες τοποθεσίες της Χαλκιδικής. Δεν είναι λίγοι αυτοί που εν τέλει αποφασίζουν να επενδύσουν σε μόνιμες κατοικίες, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο το δικό τους «καταφύγιο» και χώρο ξεκούρασης και ηρεμίας.

 

2halk

 

Συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα, γαλήνη και διασκέδαση, ηρεμία και δραστήριες διακοπές, η Χαλκιδική αποτελεί λύση για όλο το φάσμα των ηλικιών, προσφέροντας εναλλακτικές για όλες τις προτιμήσεις! Νυχτερινή ζωή και διασκέδαση στο πρώτο πόδι, μαγικά θαλάσσια τοπία και οικογενειακό κλίμα στο δεύτερο και ιδέες για τους λάτρεις του βουνού στα ορεινά, αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό.

 

3halk

 

Μη έχοντας να ζηλέψει τίποτα από τα ελληνικά νησιά που ανέκαθεν αποτελούσαν την πρώτη επιλογή στα πλάνα των εκδρομέων, η Χαλκιδική έχει πλέον καθιερωθεί στις προτάσεις για καλοκαιρινές διακοπές, αφήνοντας τις καλύτερες αναμνήσεις και αξέχαστες στιγμές σε όσους την επισκέπτονται. Κασσάνδρα, Σιθωνία ή κεντρική Χαλκιδική για διακοπές;

 

 

Φωτογραφίες από: https://www.facebook.com/chalkidiki.Halkidiki777?fref=ts

 

Διαβάστε περισσότερα...

Το κοινωνικό άγχος στη ζωή μας

 
Διαβάστε περισσότερα...

Η πολυαναμενόμενη δίκη

 Στις 20 Απριλίου ξεκίνησε η μεγαλύτερη δίκη των τελευταίων δεκαετιών, αυτή της Χρυσής Αυγής, που αναμένεται να απασχολήσει τα ελληνικά δρώμενα και όχι μόνο, για πολλούς μήνες. Το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής καταδικάζεται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, φόνο και ρατσιστική βία, με αφορμή φυσικά το φόνο του Παύλου Φύσσα. Η πρώτη συνάντηση έλαβε χώρα στις φυλακές Κορυδαλλού, με την απουσία ωστόσο της πλειοψηφίας των κατηγορουμένων. Καθώς ένας από αυτούς παρουσιάστηκε χωρίς δικηγορική υπεράσπιση, η δίκη αναβλήθηκε για τις 7 Μαΐου.

Πρόκειται για μία δίκη που αναμένεται να απασχολήσει κοινό σε παγκόσμια κλίμακα, με αποτελέσματα που θα τελειοποιηθούν σε μεγάλο χρονικό διάστημα από τώρα, αφού απόφαση αναβολής ελήφθη στην πρώτη κιόλας συνάντηση. Η Χρυσή Αυγή έχει εξέχουσα θέση στην ελληνική επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια για την ακραία ρατσιστική και εγκληματική δράση της, αποφεύγοντας ωστόσο τις συνέπειες της Δικαιοσύνης και κερδίζοντας την θέση του τρίτου κόμματος στις πρόσφατες εκλογές. Παρά τις αποτρόπαιες πράξεις, η επικείμενη δίκη μέλει να διαδραματιστεί σε ποινικό και όχι ιδεολογικό υπόβαθρο, από το οποίο ολοφάνερα πηγάζει το κατηγορητήριο.

 

mixaloliakos

 


Κατά την διάρκεια της δίκης, αξιοσημείωτο γεγονός ήταν ο τραυματισμός μαρτύρων κατηγορίας έξω από τις φυλακές, αλλά η πράξη που προκάλεσε περισσότερο ήταν η διαρροή των ονομάτων μαρτύρων, από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», πράξη ασέβειας και καθαρής πρόκλησης, αντίθετη με την ανωνυμία που έπρεπε να διατηρηθεί. Όλα τα παραπάνω δείχνουν ξεκάθαρα πως η εκδίκαση της υπόθεσης θα είναι μία διαδικασία βάναυση και με αναπόφευκτες συγκρούσεις, κατέχοντας καθοριστικό ρόλο για την διαμόρφωση του μελλοντικού πολιτικού σκηνικού.
Τα μάτια όλων λοιπόν, είναι στραμμένα στην συνέχεια της δίκης, την 7η Μαΐου, αναμένοντας την έκθεση όλων των στοιχείων προς το κοινό και ελπίζοντας σε μία δίκαιη εκδίκαση. Άγνωστοι παράμετροι και αφανή πρόσωπα αναμένεται να βγουν στην επιφάνεια, κάτι που ωστόσο δεν αποθαρρύνει και δεν καταστέλλει την ανάγκη των πολιτών για απονομή δικαιοσύνης.

Λίνα Κασσανδρινού

Διαβάστε περισσότερα...

Askthebrun:εθισμός



 Ένιωθα πως η απάντηση μου θα ηταν σωτηρια για εκείνη, μια βοηθεια που θα την επερνε απο τον πατο τις θάλασσας  και θα την ανεβαζε στην επιφάνεια...ομως μονο για μια αναπνοή και έπειτα με δύναμη θα την έσπρωχνε πιο βαθιά...!

Τα μεγάλα ματια της σχεδόν υγρά, αλλα στα χείλη ειχε εκείνο το μόνιμο χαμόγελο που ξέμεινε απο τις μερες ευτυχιας,ενω σιγοτραγουδούσε και το σώμα προσποιουταν πως κουνιέται στους ρυθμούς τς μουσικής με έσφιξε πανω της και με ρώτησε σαν μικρο παιδί....
-πιστεύεις οτι κάποια στιγμη θα γυρισει ,θα αρχίσει να παρακαλαει και θα εχω τοση δύναμη ώστε να του πω οχι και να το εννοώ,οχι να το λεω για να το πω,να το εννοώ...!
-ναι ,της είπα με σιγουριά και η αληθεια ειναι πως εκείνη τη στιγμη το πίστευα....

Στο μυαλό μου ξαφνικά ηρθε σαν σκεψη ο εθισμος και τα θυματα του, σκευτηκα ανθρωπους πουοι κακες συνήθειες, τους νικούν και εκείνους τους άλλους που καταφέρνουν και τις νικάνε...

Δεν ηξερα σε πια κατηγορία θα ανήκε εκείνη, ευχόμουν να καταφέρει και να το νικήσει ολο αυτο, να το βγάλει απο μεσα της γιατι άρχισε να τη ματώνει, να τη σαπίζει....

Δεν ειναι ευκολο να βγάλεις καποιον που πολυ αγαπησες απο μεσα σου ...όσες φορές και αν σε πληγώσει τόσες θα τον δικαιολόγησεις, όσες φορές και αν σε πονέσει, τόσες θα τον συγχωρεσεις ,όσες φορές σε σκοτώσει ,τόσες θα αναστηθεις μην και του στερήσεις την αγαπη σου...!
Παράνοια, μια παράνοια που οδηγεί σε αδιέξοδο και εκει ειναι που η ξεφευγεις-η πεθαινεις...

Της άξιζε να ξεφύγει, μα δεν ηρθε ακομα η ωρα της...
Και ας ειχε πονέσει αρκετά, και ας το ειχε προσπαθήσει τρελα ,και ας προσποιουταν πως ηταν καλα δεν ειχε ερθει ακομα η ωρα να ξεφύγει ,δεν ειχε γινει αρκετά δυνατή για να ζει χωρις να τον αγαπά...της έδινε ανάσα αυτη η αγαπη, μια τελευταία ανάσα πριν της πάρει τη ζωή...η πριν ξεκινήσει μια καινούργια ζωή...!

 

http://askthebrun.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα...

ΚΟΠΩΣΗ

 
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS