ΡΟΗ 24/7:

ΘΕΣΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ σε 10 ερωτήσεις

 

Η ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ σε 10 ερωτήσεις

 

 

  1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ; Ο τρόπος να λυθεί μια διαφορά ΕΠΙΣΗΜΑ αλλά χωρίς δικαστήρια.

  2. ΠΟΙΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΦΟΡΑ; Κυρίως οικογενειακές, κληρονομικές, ακινήτων, γειτονικές, μισθωτικές, εμπορικές, ιατρικής ευθύνης και πολλές πολλές άλλες.

  3. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ; Με τη βοήθεια του ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ που είναι ειδικά εκπαιδευμένος.

  4. ΠΟΣΟ ΚΡΑΤΑΕΙ; Συνήθως αρκούν κάποιες ώρες.

  5. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ; Για να λυθεί η διαφορά σας

  • Πολύ οικονομικά

  • Πολύ γρήγορα

  • Χωρίς άγχος

  • Με εχεμύθεια

  • Διατηρώντας τη σχέση σας με την άλλη πλευρά σε βιώσιμο επίπεδο

  1. ΜΑΡΤΥΡΕΣ; Όχι, δε χρειάζονται... Εσείς και ο δικηγόρος σας, είστε αρκετοί.

  2. «ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν πρόκειται να βρεθεί λύση. Ο άλλος είναι…»; Μην ανησυχείτε, αυτό το πρόβλημα είναι γενικό. Παρά ταύτα η διαμεσολάβηση μπορεί να γίνει ακόμα και ανάμεσα σε ορκισμένους εχθρούς.

  3. ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ; Από κοινού και οι δύο πλευρές (εκτός αντίθετης συμφωνίας). Ο νόμος προβλέπει από καθένα αμοιβή 50 € ανά ώρα.

  4. ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ; Μπορείτε και τότε να πάτε σε διαμεσολάβηση, αρκεί να μην έχει τελειώσει και το στάδιο της έφεσης.

  5. ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ; Γίνεται σε κατάλληλους ιδιωτικούς χώρους, με αξιοπρέπεια, με διακριτικότητα και εχεμύθεια. Με ευχάριστες αίθουσες, χωριστές για κάθε πλευρά και με όλες τις απαιτούμενες ανέσεις και εξυπηρετήσεις.

Σκεφτείτε να λυθεί το πρόβλημα που σας βασανίζει μέσα σε ΜΙΑ μέρα, πολιτισμένα, σε συνθήκες αξιοπρεπείς… Καθισμένος με την ηρεμία σας και με τον καφέ σας στο τραπέζι. Σκεφτείτε να έχετε τον δικηγόρο σας δίπλα σας, με τον οποίο θα μπορείτε να συνεννοείστε όσο θέλετε, χωρίς κανείς να σας πιέζει και να σας αγχώνει… Σκεφθείτε να λυθεί η υπόθεσή σας χωρίς να εκτίθεστε και χωρίς να μαθαίνει όλος ο κόσμος τί σας συμβαίνει…. Σκεφτείτε ακόμη ότι: με αυτόν τον άνθρωπο που μέχρι χθες είχατε ένα σοβαρό πρόβλημα, μία διαφορά και ίσως δε λέτε ούτε καλημέρα, ΤΩΡΑ θα μπορείτε τουλάχιστον να συνομιλείτε, να συνεννοείστε για τα βασικά…

Και αποφασίστε αν αξίζει τον κόπο να πάτε σε …

ΕΥΓΝΩΣΙΑ A. ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω

Διαμεσολαβήτρια διαπ.Υπ.Δικαιοσύνης

2310 535.538

www.raftopoulou.gr, info@raftopoulou.gr

 

Διαβάστε περισσότερα...

Αντίο τεμπελιά!!!

 gr17

Επιστροφή στα θρανία, αυτή τη φορά με πρόγραμμα και καθόλου άγχος



Ξεκινάει μια περίοδος αρκετά αγχωτική για παιδιά και γονείς. Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, πρέπει να «μαζευτούμε» πάλι πίσω στις υποχρεώσεις μας. Τα παιδιά πρέπει να συγκεντρωθούν στα καθήκοντα τους και οι γονείς να αναλάβουν να βρούν τους κατάλληλους χώρους για τις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών. Σε αυτό το χρονικό σημείο συνήθως αρχίζουν και όλες οι ανησυχίες των γονιών για το βεβαρημένο πρόγραμμα των παιδιών τους. Θα προλάβει το παιδί μου να ξεκουραστεί με τόσες ώρες φροντιστήριο? Θα τα καταφέρει με την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας? Θα φορτωθεί πολύ το πρόγραμμα του? Θα καταφέρει να πάρει το πτυχίο γλωσσομάθειας? Σε όλα αυτά τα ερωτήματα,
θα προσπαθήσουν να δοθούν μερικές οδηγίες – συμβουλές προς ναυτιλλομένους γονείς ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν ουσιαστικά το παιδί τους και να μην το αγχώσουν περαιτέρω.


gr15

Το πρόγραμμα σπουδών μιας ξένης γλώσσας, δηλαδή οι διδακτικές ώρες που απαιτούνται για την σωστή εκμάθηση της, είναι συνάρτηση της τάξης του μαθητή, της ύλης που πρέπει να βγεί και της δουλειάς που θέλει να κάνει ο εκπαιδευτικός. Για αυτό το λόγο μην σας τρομάζει όταν σε ένα παιδί Γ’ Δημοτικού χρειάζονται 4 διδακτικές ώρες την βδομάδα γιατί αυτό δεν σημαίνει ότι το παιδί αυτές τις ώρες μόνο θα διαβάζει. Η εκμάθηση πλέον βασίζεται σε σύγχρονες μεθόδους που συμπληρώνουν τις παραδοσιακές, με πρόσθετα μέσα διδασκαλίας, όπως βίντεο, διαδραστικοί πίνακες, παιχνίδια, δραστηριότητες που ξεκουράζουν τα παιδιά, κεντρίζουν το ενδιαφέρον τους και ταυτόχρονα τα εμπλουτίζουν με γνώσεις. Επιπλέον, ο χρόνος αυτός είναι απαραίτητος για να μπορέσει ο εκπαιδευτικός να λύσει κάποιες ασκήσεις με τους μαθητές στην τάξη, έτσι ώστε να μην έχει πολύ διάβασμα στο σπίτι και να σιγουρευτεί ότι έχει κατανοήσει την διδακτέα ύλη. Μην αγχώνετε τα παιδιά και αφήστε τα να κρατήσουν τον ενθουσιασμό τους για αυτό το νέο εγχείρημα τους. Προτρέψτε τα να ρωτάνε τον εκπαιδευτικό τους τις απορίες τους, να μην τον φοβούνται αλλά να τον σέβονται, να εκφράζουν τους προβληματισμούς τους. Οι γονείς καλό θα είναι να κρατάνε μια σωστή επικοινωνία με τον εκπαιδευτικό και να συζητάνε όποιο πρόβλημα ή απορία προκύπτει.

Αν διατηρηθεί και ενδυναμωθεί η καλή σχέση με τον εκπαιδευτικό, το παιδί και τους γονείς τότε και η απόκτηση του πτυχίου θα έρθει σαν φυσικό επακόλουθο και επισφράγιση αυτής της σχέσης. Η επικοινωνία τόσο με το παιδί όσο και με τους γονείς είναι τόσο σημαντική όσο και το διάβασμα. Το παιδί δεν πρέπει να αποθαρρύνεται σε καμία περίπτωση για την οποιαδήποτε αποτυχία του γιατί η επιτυχία δεν είναι πάντα μονόδρομος. Η ψυχολογική και ηθική υποστήριξη είναι πολυ σημαντική καθώς και η κατανόηση του άγχους, καθώς η απόκτηση πτυχίων συμπίπτει με μία ευαίσθητη για αυτά ηλικιακή περίοδο της εφηβείας. Δεν πιέζουμε υπερβολικά τα παιδιά μας να διαβάσουν, προσπαθούμε να τα κατανοήσουμε, τα επιβραβεύουμε και σε συνεργασία με τον δάσκαλο να βρούμε μια αποτελεσματική μέθοδο που θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Εκπαιδευτικοί και γονείς γινόμαστε ένα για το καλύτερο των παιδιών μας γιατί αυτά είναι το μέλλον μας.


Της Γρίβα Γεωργίας

Γλωσσικό εργαστήρι Γρίβα

Διαβάστε περισσότερα...

Οι επιχειρήσεις του τουρισμού και οι ευθύνες τους.

 

Οι επιχειρήσεις του τουρισμού και οι ευθύνες τους.

 

 reception27  open27

 

 

 

Η τουριστική ανάπτυξη μιας περιοχής στηρίζεται στους φυσικούς της πόρους, τις κοινωνικές δομές της, τις επενδύσεις που πραγματοποιούνται και τους ανθρώπους της. Παρόλο που η διαφορετικότητα κάθε περιοχής ορίζει το τουριστικό της προφίλ, κοινή επιδίωξη αποτελεί η υψηλή συγκέντρωση τουριστών. Η άνθηση της οικονομικής δραστηριότητας που δημιουργούν έχει οδηγήσει στην κατασκευή μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό. Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, χώροι εστίασης και αναψυχής, καταστήματα τουριστικών ειδών, υπηρεσίες και λοιπά εμπορικά καταστήματα καλούνται να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των επισκεπτών.

 

Ένας βασικός παράγοντας για την επιτυχία αυτών των επιχειρήσεων είναι η δημιουργία πολλών ικανοποιημένων πελατών. Ο αυξημένος όμως αριθμός επισκεπτών πολλαπλασιάζει την πιθανότητα να συμβεί κάποιο ατύχημα, μικρό ή μεγαλύτερο προκαλώντας σωματικές βλάβες ή/και υλικές ζημιές. Ο τουρίστας που θα του συμβεί ένα ατύχημα ενδέχεται να στραφεί νομικά εναντίον του ιδιοκτήτη και να προβεί σε απαίτηση ζητώντας αποζημίωση για το περιστατικό. Η νομοθεσία ορίζει υπεύθυνο πάντα τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Ένα ατύχημα και κατά επέκταση μια απαίτηση εκτός από το κόστος της αποζημίωσης μπορεί να δημιουργήσει αρνητική εικόνα για την ίδια την επιχείρηση. Ατυχήματα συμβαίνουν και θα συμβαίνουν πάντα, όμως είναι πολύ σημαντικό ο επιχειρηματίας να έχει στα χέρια του το μέσο που θα του επιτρέψει να ανταποκριθεί άμεσα και με επαγγελματισμό σε όποια απαίτηση, χωρίς όμως να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του.

 

Η ασφαλιστική αγορά αντιλήφτηκε την ανάγκη για εξασφάλιση και προστασία των επαγγελματιών του τουρισμού έναντι απαιτήσεων τρίτων για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές που προκύπτουν από ατυχήματα στις εγκαταστάσεις τους και δημιούργησε εξειδικευμένα ασφαλιστικά προϊόντα για όλες τις δραστηριότητες όπως π.χ.:

 

  •           Ασφαλιστήρια αστικής ευθύνης ξενοδοχείων

 

  •           Ασφαλιστήρια αστικής ευθύνης ενοικιαζόμενων δωματίων

 

  •           Ασφαλιστήρια αστικής ευθύνης χώρων εστίασης

 

  •           Ασφαλιστήρια αστικής ευθύνης εμπορικών καταστημάτων & γραφείων

 

και με κόστος σε άμεση συνάρτηση με τα όρια κάλυψης, τα μέγεθος, το είδος και την δυναμικότητα κάθε χώρου.

 

Ο τουρισμός ενέχει κινδύνους, αλλά και ο επαγγελματίας έχει στα χέρια του το κατάλληλο εργαλείο για να ανταποκριθεί. Επικοινωνήστε μαζί μας στην SafeInsurance &Energyκαι επισκεφτείτε το ασφαλιστικό μας γραφείο στα Νέα Μουδανιά για να ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό προϊόν που αφορά την δική σας επιχείρηση.

 

Δημήτρης Παπαδόπουλος

 

Ασφαλιστικός Σύμβουλος – Σύμβουλος Marketing

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα...

Φροντίστε τα Ακουστικά σας για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

 13472170 10206190398789880 588565595 n

 

Όταν αγοράζουμε ένα ακουστικό βαρηκοΐας θέλουμε να το κρατήσουμε για όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια. Γι αυτό το λόγο θα πρέπει να το προστατεύουμε από «ατυχήματα», αλλά και να το διατηρούμε καθαρό.

Διαβάστε περισσότερα...

Η ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ

 thumbnail cosmo photo

Τα ψηφιακά ακουστικά αντικατέστησαν τα αναλογικά προχωρώντας την τεχνολογία στον τομέα των ακουστικών βαρηκοΐας βήματα μπροστά προσφέροντας στον ακοοπροθετιστή ευελιξία στις ρυθμίσεις και στον χρήστη πολλά πλεονεκτήματα.

 

Διαβάστε περισσότερα...

Άγνοια, Επαγγελματικός και Πολιτικός Αποπροσανατολισμός των Αγροτών

  • Η ηλικιακή διάρθρωση και το πολύ χαμηλό μορφωτικό επίπεδο των αγροτών που καθιστά σχεδόν αδύνατη την κατανόηση των ίδιων των συμφερόντων τους.
  • Ο χαμηλός ρυθμός αυξήσεως της παραγωγικότητας.
  • Η μη αξιοποίηση των υδάτινων πόρων και όμβριων υδάτων στην Γεωργία.
  • Την παρατηρούμενη αδυναμία προσαρμογής των καλλιεργειών και των εκτροφών.
  • Την  αδυναμία οργανώσεως των παραγωγών και της προώθησης των προϊόντων στην αγορά.
  • Την αδυναμία αξιοποιήσεως των ανταγωνιστικών Ελληνικών προϊόντων  με αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας.
  • Την μη  αξιοποίηση των συμβολαίων παραγωγής και τις  προσυμφωνημένες τιμές.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι η μη πραγματοποίηση  των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στην Γεωργία , σε συνδυασμό με τον επαγγελματικό, επιχειρηματικό και πολιτικό αποπροσανατολισμό των Ελλήνων  αγροτών, από όλα τα Πολιτικά Κόμματα, μέσω  των επιδοτήσεων και των κρατικών ενισχύσεων, και η έλλειψη επιχειρηματικότητας  προκαλούν :

Ολοκληρώνοντας, μπορούμε να πούμε ότι σε μία παγκοσμιοποιημένη και έντονα ανταγωνιστική αγορά, υπάρχει διέξοδος και για τους Έλληνες αγρότες, αφού έχουν το πλεονέκτημα της παραγωγής υψηλής ποιότητας ντόπιων προϊόντων που προτιμώνται από τους εγχώριους και ξένους καταναλωτές, αρκεί να κόψουν τον ομφάλιο λώρο  με τα κόμματα που τους κοροϊδεύουν συνεχώς και να οργανωθούν καλύτερα σε επιχειρηματική βάση  όπως ο Συνεταιρισμός των Βοσκών στο Λιβάδι Ολύμπου που παράγει τυροκομικά προϊόντα, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται  στις μεταβαλλόμενες συνθήκες  των διεθνών αγορών και των γεωργικών προϊόντων, γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος  αντικατάστασης της  Κ.Α.Π. με ανεύθυνη Εθνική Αγροτική Πολιτική σε μία πολιτικά, και  οικονομικά  χρεοκοπημένη χώρα, και τότε είναι πολύ πιθανόν να ζήσουν και οι υπόλοιποι  αγρότες ότι βιώνουν σήμερα οι παραγωγοί αγελαδινού γάλακτος.

Δημοσθένης Μ. Τριανταφυλλίδης,

Γεωπόνος ΑΠΘ,ΜΒΑ, Μ.Sc – Μέλος της ‘’Δημιουργίας Ξανά’’.

Μυτιλήνης 67, Πολίχνη – Θεσσαλονίκη

Τηλ : 6944324715 – 2310587254

Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Skype : dmtriantafyllidis

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ;

 large

 Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κάποιος που έχει διαπιστώσει ότι κάτι δεν πάει καλά με την ακοή του είναι να επισκεφθεί ένα γιατρό ΩΡΛ προκειμένου να εξεταστεί και να διαγνωστεί αν έχει βαρηκοϊα, για ποιο λόγο και αν χρήζει η περίπτωσή του ακουστικό βαρηκοϊας.

Διαβάστε περισσότερα...

Ακουστικά Βαρηκοΐας: Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΗΧΟ

 

 image1

Ακουστικά Βαρηκοΐας: Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΗΧΟ

Διαβάστε περισσότερα...

Παγκόσμια Ημέρα Νερού

World-Water-Day-shutterstock

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού η οποία γιορτάζεται στις 22 Μαρτίου κάθε έτους ενημερωνόμαστε σχετικά με τα οφέλη που έχει για τον οργανισμό μας και δίνουμε πρακτικές ιδέες για να καταναλώνουμε περισσότερο νερό κατά την διάρκεια της ημέρας.

 

Διαβάστε περισσότερα...

Απολύμανση μεν….χλώριο δε!

Το άρθρο αυτό επικεντρώνεται στους κινδύνους που μπορούν να δημιουργηθούν στην ανθρώπινη υγεία, από την χρήση χλωρίου ως απολυμαντικού μέσου για το πόσιμο νερό.

Διαβάστε περισσότερα...

Περί τηλεοπτικών αδειών…

 

Περί τηλεοπτικών αδειών…

Μετά τις πρώτες συζητήσεις του περασμένου Οκτωβρίου και την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου, η τροπολογία σχετικά με τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών υπερψηφίστηκε από την κυβέρνηση την περασμένη Πέμπτη, δημιουργώντας πληθώρα αντιδράσεων στην δημοσιογραφική κοινότητα και όχι μόνο.

 

tileorasi
 
Ως μία προσπάθεια για περιορισμό της διαπλοκής χαρακτήρισε η κυβέρνηση την απόφαση, επιθυμώντας να εξαλείψει το χρόνιο ζήτημα των προσωρινών αδειών, με απώτερο σκοπό τη διαφάνεια. Οι αντιδράσεις που προέκυψαν είναι οξείες, κάνοντας λόγο για δημιουργία «νέου συστήματος» προς όφελος της κυβέρνησης, παλαιικές αντιλήψεις και καταπάτηση του συντάγματος, με τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Τα ξένα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν μεταξύ άλλων την Ελλάδα ως ειδική περίπτωση με καθεστώς προσωρινών αδειών, ωστόσο σε ποιο βαθμό μία τόσο ακραία απόφαση, που προϋποθέτει την ύπαρξη 4 μόνο τηλεοπτικών σταθμών, μπορεί να λύσει τα υπάρχοντα προβλήματα και να αποκαταστήσει την ομαλή λειτουργία της τηλεόρασης;

Εν μέσω κρίσιμης περιόδου, τόσο από οικονομική σκοπιά όσο και από κοινωνική, με την οργή των αγροτών να παραλύει τη χώρα, τους κεφαλαιακούς ελέγχους και το κλείσιμο των επιχειρήσεων, η κυβέρνηση βρίσκει την πλέον ακατάλληλη στιγμή για ένα νομοσχέδιο που επιτάσσει επιπλέον ποσοστό ανεργίας και περιορισμό σε ένα από τα βασικότερα αγαθά, την πληροφόρηση. Η τοποθέτηση για 4 τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας πιθανότατα να μην λύσει το πρόβλημα διαπλοκής, αλλά αντιθέτως να αποτελέσει έναν ακόμα παράγοντα για λιγότερες θέσεις εργασίας και φρένο στον πλουραλισμό. Αναφορικά με τις ευρέως γνωστές οφειλές των τηλεοπτικών σταθμών, η συνταγματική τήρηση των ανάλογων κυρώσεων θα ήταν υπέρ-αρκετή για μία πρώτη προσπάθεια «εκκαθάρισης» του τοπίου από την πλευρά της κυβέρνησης.

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα κωλύματα στην διαδικασία υλοποίησης της νέας τροποποίησης θα είναι πολλά, με αντιδράσεις και διαφωνίες τόσο του κοινοβουλευτικού όσο και του τηλεοπτικού κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα...

Βασιλικός πολτός

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ

royal jelly

 

Ο βασιλικός πολτός δεν πήρε τυχαία το όνομα του!

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS