sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Τρίτη, 19 Μαϊος 2015

Προσφορά εργασίας από την εταιρεία « ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ»

 

XRISO

Η ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ που προσφέρει τον πλουσιότερο συνδυασμό προϊόντων τεχνολογίας, εξοικονόμησης ενέργειας και φωτισμού επιθυμεί να διευρύνει την ομάδα της και να προσλάβει για τα καταστήματα της στα Ν.Μουδανιά:

Διαβάστε περισσότερα...

Ορίστε επιλογές, από το «Κάτι ψήνεται»

xoirino-se-saltsa-moustardas
Το σημερινό μενού, δια χειρός chef...

Διαβάστε περισσότερα...

Ζεστό καναπέ extra χωριάτικο

kanape-xwriatiko
Καλείς παρέα στο σπίτι για κρασάκι και τα υλικά σου είναι περιορισμένα... Τι θα φτιάξεις για να συνοδεύσεις το ποτό σας; Πάρε μια ιδέα για ζεστό καναπεδάκι με απίθανη γεύση!

Διαβάστε περισσότερα...

32 φιάλες αίμα από τους Μηχανικούς Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης

ptixiouxoi mixanikoi thessalonikis
- Έχει βραβευτεί από το Υπ. Υγείας για την προσφορά του

Διαβάστε περισσότερα...

Ενδεχομένως το Facebook Messenger να ενσωματώσει παιχνίδια

347bea0f4a76826edd1ae4e6b7ff0e43
Πόσοι από εσάς έχετε κουραστεί να λαμβάνετε στο Facebook ειδοποιήσεις προσκλήσεων σε παιχνίδια; Πως θα σας φαίνονταν αν τελικά μεταφερθούν τα παιχνίδια και στην υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων, του Facebook Messenger;
Σύμφωνα με τον ιστότοπο The Information, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο έχει επιβεβαιώσει πως βρίσκεται σε συνομιλίες με δημιουργούς παιχνιδιών ώστε κάποια από αυτά να κάνουν την παρουσία τους στο Messenger. Με τον τρόπο αυτό, το Facebook επιθυμεί να διατηρήσει τους χρήστες στις υπηρεσίες του, ενώ αναμενόμενα μια τέτοια κίνηση θα έχει θετική επίπτωση και στα έσοδα της εταιρείας.

Τα σχέδια βρίσκονται ακόμα σε αρχικό στάδιο, αλλά θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως θα γίνει αυτό στη πράξη. Ήδη από το Μάρτιο, το Facebook έχει επιτρέψει σε τρίτες εταιρείες να προβάλλουν συγκεκριμένο περιεχόμενο στο Messenger, όπως για παράδειγμα η εμφάνιση GIFs και stickers στα πεδία των συνομιλιών.

Οι πληροφορίες πάντως παραμένουν ασαφείς, και μένει να φανεί αν τελικά το Facebook θα προχωρήσει στην ενσωμάτωση των παιχνιδιών στο Messenger ή θα προτιμήσει να χρησιμοποιηθεί σαν τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των παικτών.

πηγή:insomnia.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Eye Localization: Ελληνική εφαρμογή που επιτρέπει να πληκτρολογείτε με τα μάτια!

39489 1432049121-full

Με ιδιαίτερη χαρά ενημερώθηκα για την είδηση οτι συνάδελφός μου στο Πανεπιστήμιο Πατρών είχε διπλή διάκριση, για την ανάπτυξη της εφαρμογής «Eye Localization» (γνωστής και ως Eye Type) για κινητό ή tablet (Android) με την οποία δίνεται η δυνατότητα σύνταξης κειμένου μόνο με το βλέμμα, μέσω της παρακολούθησης και καταγραφής της κίνησης των ματιών.

Ο λόγος για τον Ευάγγελο Σκόδρα, υποψήφιο διδάκτορα του Εργαστηρίου Ενσύρματης Επικοινωνίας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, που κατάφερε να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μία εφαρμογή καθαρά Ελληνική και καινοτόμα στη χρήση των κινητών συσκευών για την παροχή δυνατότητας επικοινωνίας κυρίως από άτομα που πάσχουν από τη νόσο ALS (AmyotrophicLateralSclerosis), το σύνδρομο LIS(Locked-InSyndrome) ήτετραπληγία και δεν είναι σε θέση να κινήσουν παρά μόνο τα μάτια.

Οι διεθνείς διακρίσεις ήρθαν από το IEEE (Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών) και την EESTEC (Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών) για τους διαγωνισμούς του 2015.


Τα στοιχεία από τον διαγωνισμό της EESTEC δείχνουν ότι η ερευνητική εφαρμογή «Eye Localization» απέσπασε το βραβείο καινοτομίας ανάμεσα σε 51 άλλες εφαρμογές Android που υποβλήθηκαν από 717 ερευνητές από 54 χώρες του κόσμου. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την «κατεβάσουν» από το Play Store (είναι διαθέσιμη μόνο για Android για την ώρα) και να μας πουν τις εντυπώσεις τους. Οι υπόλοιποι, μπορείτε να δείτε στο ακόλουθο video πως λειτουργεί, κάτι το οποίο δείχνει πραγματικά εντυπωσιακό. 

Συγχαρητήρια στον συνάδελφο, είναι πραγματικά εντυπωσιακή η δουλειά του και ελπίζουμε σύντομα να προχωρήσει ακόμα περισσότερο! 

https://youtu.be/6KOoxkY7KBc

πηγή:myphone.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Xiaomi: Άνοιξε επίσημα το Mi Online Store της εταιρείας και στην Ευρώπη

39414 1431972919-full

Το Mi online store της Xiaomi άνοιξε κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας, 18 Μαΐου στις ΗΠΑ και σήμερα 19 Μαΐου έχουμε την λειτουργία του και για την Ευρωπαϊκή αγορά. Ναι, η Xiaomi έκανε μια νέα μεγάλη κίνηση αλλά υπάρχουν πολλές απορίες, όπως το τι ακριβώς θα πουλάει επίσημα στις εδώ περιοχές; Πρώτα απ όλα, πρέπει να πούμε ότι δεν θα πουλά smartphones αλλά μόνο αξεσουάρ, δηλαδή Mi headphones, Mi Band, power banks, κ.ά, για αρχή σε περιορισμένες ποσότητες, ενώ να διευκρινίσουμε ότι θα έρχονται όλα από Κίνα, άρα θα πρέπει να περιμένετε αρκετά για την παραλαβή τους. Δεύτερον, στην Ευρώπη θα είναι ανοιχτό μόνο σε τρεις χώρες, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία, οπότε η τιμολόγηση θα είναι και η αντίστοιχη βάση των όσων ορίζουν τα εκάστοτε φορολογικά συστήματα.

Ποιος ξέρει ίσως να είναι μόνο η αρχή με τα αξεσουάρ και αργότερα να δούμε την Xiaomi να φέρνει στην Δύση και τα smartphones/tablets της επίσημα προς Ευρώπη μεριά. 

πηγή:myphone.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Τι είναι η λαρυγγομαλακία και τι πρέπει να προσέξουμε;

lariggomalakia3-300x199

Η λαρυγγομαλακία είναι μια ασθένεια που χτυπάει κυρίως τα νεογέννητα βρέφη. Θεωρείται μάλιστα ότι είναι η συχνότερη εκ γενετής ασθένεια. Έχετε ακούσει ποτέ το νεογέννητο σας να αναπνέει και να κάνει θορύβους; Και κυρίως να αναπνέει με θόρυβο και κάποιες στιγμές και με συριγμό; Τότε είναι πιθανό να έχει λαρυγγομαλακία.

Αυτό συμβαίνει επειδή το τοίχωμα από τον οποίο αποτελείται ο λάρυγγας, δηλαδή ο χόνδρος και ο βλεννογόνος (το εσωτερικό κάλυμμα του χόνδρου) είναι μαλακά και χαλαρά. Κατά την διάρκεια της εισπνοής, λοιπόν, συμπίπτουν και αποφράσσουν την αναπνευστική οδό του λάρυγγα. Αποτέλεσμα είναι να ακούμε αυτούς τους θορύβους από το νεογέννητο.

Η λαρυγγομαλακία παρουσιάζεται μερικές μέρες μετά την γέννα. Ο θόρυβος αυτός, συχνά τρομοκρατεί τους γονείς (ειδικά εάν είναι το πρώτο τους παιδί). Βέβαια στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία. Πάντως είναι απαραίτητο να ενημερωθεί ο παιδίατρος, ο οποίος είναι συνήθως καθησυχαστικός. Εάν εντοπίσει κάτι διαφορετικό τότε σίγουρα θα παραπέμψει το βρέφος σε περισσότερο εξειδικευμένους γιατρούς όπως ο παιδοπνευμονιολόγος. Μην αγχώνεστε πάντως. Η λαρυγγομαλακία και τα συμπτώματα της, περνάνε όταν το μωράκι φτάσει κοντά στην ηλικία των 2 ετών.lariggomalakia2

Η λαρυγγομαλακία θεραπεύεται σε μεγάλο ποσοστό όπως είπαμε με την πάροδο του χρόνου. Όμως εάν ο γιατρός δει και κρίνει ότι βρίσκεται ενώπιον μιας βαρυτέρας καταστάσεως, τότε μπορεί να χρειαστεί και χειρουργείο. Και ποιες είναι οι βαριές περιπτώσεις; Όταν το παιδάκι παρουσιάσει συμπτώματα

πέραν της θορυβώδης αναπνοής, όπως επεισόδια μελανιάσματος (κυάνωση) και στασιμότητα βάρους. Η χειρουργική επέμβαση ονομάζεται επιγλοττοπλαστική και επιτελείται από ειδικό παιδο-ωτορινολαρυγγολόγο.

πηγή:invitromagazine.gr

 

Διαβάστε περισσότερα...

Τι επιπτώσεις έχουν τα smartphone κινητά, στις επιδόσεις των παιδιών στο σχολείο

mathiteskinito1

Άγγλοι επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί: Τα κινητά smartphones, πρέπει να απαγορευτούν από όλα τα σχολεία. Ομάδα από το London School of Economics, διαπίστωσε πως ο χρόνος που δαπανούν οι μαθητές στο smartphone τους κατά τη διάρκεια του σχολείου, ισοδυναμεί με μια επιπλέον ώρα μαθήματος τη μέρα, ή αλλιώς πέντε ημέρες επιπλέον γνώσης τον χρόνο.

Οι ερευνητές μελέτησαν περισσότερους από 160.000 μαθητές στην ηλικία των 16 ετών. Όσοι πέταξαν το κινητό τους ανέβασαν τις επιδόσεις τους κατά 6,4%, ενώ οι μαθητές που έδιναν εισαγωγικές αύξησαν τις επιδόσεις τους κατά 14%.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι τα κινητά νέας γενιάς, αποσπούν την προσοχή των παιδιών, δεν τα αφήνουν να συγκεντρωθούν, ενώ τα ερεθίσματα που δέχονται είναι άπειρα και ο εγκέφαλος τους, αδυνατεί να τα επεξεργαστεί όλα, συγχρόνως με τα μαθήματα τους.

πηγή:invitromagazine.gr

 

Διαβάστε περισσότερα...

Ποια 3 προβλήματα υγείας κρύβει το «σπάσιμο» των νυχιών;

broken-300x190

Τα εύθραυστα νύχια μπορεί να είναι ένα ενοχλητικό πρόβλημα, το οποίο, ωστόσο, εκτείνεται πέρα από την εξωτερική εμφάνιση. 

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

hotel-sonia.gr