xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Δευτέρα, 04 Μαϊος 2015

Η Καλλικράτεια συζητά για αυτόνομο Δήμο

energoi polites kallikrateia
- Οι ''Ενεργοί'' και οι... ανενεργοί Πολίτες

Διαβάστε περισσότερα...

Τα πιο in-fashion γυαλιά ηλίου

02f8f9d3b45bd0a19a30b1b47f5ec1dd

Ο καιρός έχει ανοίξει και τα γυαλιά ηλίου γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι της εμφάνισης μας.

Διαβάστε περισσότερα...

Hot pink για τα χείλη!

7a00f4ef11745f2de5e2681034705eed

Το ροζ είναι ένα γλυκό και ρομαντικό χρώμα που ταιριάζει άψογα με το κλίμα της Άνοιξης.

Διαβάστε περισσότερα...

Οι Καραβασίλης – Καρλιώτης νικητές του 21ου Ράλλυ Φίλιππος

DSC 4255

Πιο δύσκολη για όλα τα πληρώματα αποδείχθηκε η ειδική διαδρομή «Σέλι»

 • Κατηγορία AUTO-MOTO
Διαβάστε περισσότερα...

Ξηλώνουν τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ - Επιστροφή στην αδιαφάνεια

ImageHandler

Απίστευτη απόφαση «αριστερής» κυβέρνησης για συσκότιση των δαπανών του Δημοσίου! Η τροπολογία εισάγει την εξαίρεση απο την ανάρτηση, των αποφάσεων έγκρισης δαπανών της Δημόσιας Διοίκησης στο Διαδίκτυο - Είχε νομοθετηθεί από τον Γιώργο Παπανδρέου

Μετά από περίπου πέντε χρόνια η κυβέρνηση προχωρά στο ξήλωμα βήμα-βήμα της Διαύγειας, με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία έχει ενταχθεί στο σχέδιο νόμου του υπουργείο Εσωτερικών “εκδημοκρατισμός της διοίκησης-καταπολέμηση γραφειοκρατίας και ηλεκτρονική διακυβέρνησης-αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις”. Η εν λόγω προσθήκη επιχειρεί να εισάγει εξαίρεση από τις υποχρεώσεις ανάρτησης αποφάσεων της Δημόσιας Διοίκησης στο Διαδίκτυο, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την κατάργησή της. Μάλιστα, η εξαίρεση αφορά όχι οποιαδήποτε απόφαση του φορέων του Δημοσίου Τομέα, αλλά αποφάσεις που σχετίζονται με το θέμα της έγκρισης δαπανών.

Ερωτηματικά προκαλεί και η επιλογή της ημερομηνίας που η κυβέρνηση επέλεξε να “περάσει” την τροπολογία, αφού εντάχθηκε αργά το βράδυ της 30ης Απριλίου, πριν δηλαδή την αργία της Πρωτομαγιάς.

Όπως αποκαλύπτει η μη-κερδοσκοπική εταιρεία ΕΛ/ΛΑΚ (ελεύθερο λογισμικό/λογισμικό ανοιχτού κώδικα), με δημοσιευμενη επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η τροπολογία επιχειρεί να εισάγει εξαίρεση από τις υποχρεώσεις ανάρτησης αποφάσεων της Δημόσιας Διοίκησης στο Διαδίκτυο. Επίσης, αναφέρει ότι “η διαλειτουργικότητα των κεντρικών συστημάτων του Δημοσίου, που αποτελεί υποχρέωσή του σύμφωνα με το Ν. 3979/2011 και το Ελληνικό Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς και η αντίστοιχη προσαρμογή των επιχειρησιακών διαδικασιών μπορεί να επιφέρει την επιθυμητή μεταρρύθμιση και απλοποίηση στις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες, ιδιαίτερα σε αυτές των ελεγκτικών μηχανισμών. Αντίθετα η δημιουργία εξαιρέσεων σε νόμους για την αντιμετώπιση τεχνολογικών και επιχειρησιακών προβλημάτων είναι πρακτική που οδηγεί στην γενικότερη απαξίωση του θεσμικού πλαισίου, επιτείνει την πολυνομία και είναι βασική τροχοπέδη στην αποτελεσματική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης”.

Η ΕΛ/ΛΑΚ σημειώνει στην επιστολή της:

“Το υπουργείο Οικονομικών με προτεινόμενη τροπολογία (Αρ. Τροπολογίας: 105/46 30.4.2015) με τίτλο «1.Ανάρτηση πράξεων ανατροπής ανάληψης υποχρεώσεων στο πρόγραμμα Διαύγεια. 2. Τροποποιήσεις διατάξεων των άρθρων 79, 104, 161, 163, 165, καθώς και του άρθρου 167 του ν.4270/2014(ΦΕΚ Α 143)» η οποία κατατίθεται στο σχέδιο νόμου «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις» επικαλούμενο τις εσωτερικές δυσλειτουργίες των διαδικασιών των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου, προτείνει εξαίρεση από τις υποχρεώσεις ανάρτησης αποφάσεων της Δημόσιας Διοίκησης στο Διαδίκτυο. 

Κατ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργεί ένα εξαιρετικά αρνητικό προηγούμενο που υπονομεύει τη σημασία και λειτουργία της Διαύγειας ως κεντρικού εργαλείου για την διασφάλιση της διαφάνειας στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, ιδίως στο ευαίσθητο θέμα των δημοσίων δαπανών.

Θεμελιώδης αρχή του προγράμματος «Διαύγεια» αποτελεί η αρχή ότι η έναρξη ισχύος των διοικητικών πράξεων ταυτίζεται με την ημερομηνία ανάρτησής τους. Η αρχή αυτή διασφαλίζει την υποχρέωση τήρησης των αρχών της Διαφάνειας με τρόπο που δύσκολα μπορεί να παρακαμφθεί αφού η «Διαύγεια» καθίσταται όρος ισχύος των πράξεων αυτών. 

Είναι προφανές ότι η αποσπασματική εισαγωγή διατάξεων που αποκλίνουν από τη γενική αυτή αρχή δημιουργεί όχι μόνο απλά αρνητικό προηγούμενο το οποίο δυνητικά θα επανεμφανιστεί αλλά δημιουργεί νησίδες μη εφαρμογής των βασικών αρχών της Διαύγειας ανοίγοντας δρόμο για την κατάργησή της. Το θέμα γίνεται ακόμη πιο σημαντικό τη στιγμή που εξαίρεση αφορά όχι οποιαδήποτε απόφαση του φορέων του Δημοσίου Τομέα, αλλά αποφάσεις που σχετίζονται με το ευαίσθητο θέμα της έγκρισης δαπανών.

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ στην επιστολή της προτείνει λύσεις στο πρόβλημα που επικαλείται το Υπουργείο Οικονομικών για τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ),καθώς μπορεί να υπάρξει απλοποίηση των διαδικασιών του Υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τις ΥΔΕ, ή και να γίνει χρήση της διαλειτουργικότητας των πληροφοριακών συστημάτων που χρησιμοποιούν οι ΥΔΕ με τη Διαύγεια όπως ήδη γίνεται από πολλούς φορείς που χρησιμοποιούν την διεπαφή αυτόματης ανάρτησης στην Διαύγεια (https://www.diavgeia.gov.gr/api/help). 

Η διαλειτουργικότητα των κεντρικών συστημάτων του Δημοσίου, που αποτελεί υποχρέωσή του σύμφωνα με το Ν. 3979/2011 και το Ελληνικό Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς και η αντίστοιχη προσαρμογή των επιχειρησιακών διαδικασιών μπορεί να επιφέρει την επιθυμητή μεταρρύθμιση και απλοποίηση στις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες, ιδιαίτερα σε αυτές των ελεγκτικών μηχανισμών. Αντίθετα η δημιουργία εξαιρέσεων σε νόμους για την αντιμετώπιση τεχνολογικών και επιχειρησιακών προβλημάτων είναι πρακτική που οδηγεί στην γενικότερη απαξίωση του θεσμικού πλαισίου, επιτείνει την πολυνομία και είναι βασική τροχοπέδη στην αποτελεσματική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ διαπιστώνοντας τον κίνδυνο έμμεσης αλλά ουσιαστικής κατάργησης του προγράμματος «Διαύγεια» ζητά την απόσυρση της τροπολογίας από το σχέδιο νόμου. Παράλληλα θέτει στη διάθεση της πολιτείας την ομάδας εργασίας για την ανοιχτή διακυβέρνηση για την αρωγή της με στόχο την επίλυση των γραφειοκρατικών προβλημάτων μέσω της εφαρμογής τεχνολογιών ανοιχτής διακυβέρνησης”.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ :http://www.protothema.gr/files/1/2015/05/04/aa/tropologiaypoik22.pdf

πηγή:protothema.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Google Now: Δυνατότητα εκτέλεσης φωνητικών εντολών για εφαρμογές τρίτων

download

Πριν από λίγους μήνες η Google αποφάσισε να επιτρέψει σε εφαρμογές τρίτων να εμφανίζουν κάρτες στο Google Now, ενώ πλέον είναι δυνατή η εκτέλεση φωνητικών εντολών για εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών. Η Google ανακοίνωσε ότι για αρχή υποστηρίζονται δώδεκα εφαρμογές, ενώ άγνωστο παραμένει αν θα ανοίξει το σχετικό API σε όλους τους developers ή σε μια λίστα «επιλεγμένων συνεργατών».

Μέχρι τώρα ήταν εφικτό το άνοιγμα των εφαρμογών μέσω φωνητικής εντολής. Πλέον όμως είναι δυνατή η εκτέλεση συγκεκριμένων εντολών. Έτσι για παράδειγμα, αντί ο χρήστης να πει «OK Google, open Shazam» και μετά να πρέπει χειροκίνητα να επιλέξει την αναγνώριση τραγουδιού, μπορεί απλά να πει «OK Google, Shazam this song». Οι υπόλοιπες εντολές που έκαναν την εμφάνισή τους είναι οι παρακάτω: 

 • Flixster: «Show me Inception on Flixster»
 • Instacart: «Show instacart availability»
 • Lincoln: «Start my Lincoln MKZ»
 • NPR One: «Listen to NPR»
 • Realtor.com: «Show rentals near me on Realtor»
 • Shazam: «Shazam this song»
 • TripAdvisor: «Show attractions near me on TripAdvisor»
 • Trulia: «Show homes for sale in Boston on Trulia»
 • TuneIn Radio: «Open TuneIn in car mode»
 • Walmart: «Scan my receipt on Walmart»
 • Wink: «Activate home mode on Wink»
 • Zillow: «Show me open houses nearby on Zillow»


Η ενέργεια αυτή δυναμώνει αρκετά τα χαρακτηριστικά του Google Now ως ψηφιακού βοηθού, αν και θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί πιο δημοφιλείς και πιο χρήσιμες εφαρμογές για την εισαγωγή του νέου χαρακτηριστικού. Όπως και να έχει, περιμένουμε να δούμε τις επόμενες κινήσεις της Google.

πηγή:myphone.gr

 

Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκίνησε η διανομή αυτοκόλλητου σήματος τουριστικών καταλυμάτων στο Πολύχρονο

enoikiazomena

- Στα γραφεία του Συλλόγου Επιχειρηματιών Οικογενειακών Τουριστικών Καταλυμάτων Πολυχρόνου

Διαβάστε περισσότερα...

Σύντομα το Facebook θα φιλοξενεί άρθρα από μεγάλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες

f571741dd971a542ae680e6f45e00bb2
 
Είναι πιθανόν σύντομα (μάλλον μέσα στον μήνα), οι χρήστες του Facebook να αρχίσουν να βλέπουν περιεχόμενο από μεγάλους εκδότες και ιστοσελίδες ενημέρωσης απευθείας στο feed τους σύμφωνα με μία αναφορά της Wall Street Journal.
 
Η εταιρεία βρίσκεται αυτή την περίοδο σε συζητήσεις με τους εκδότες, συμπεριλαμβανομένων των Buzzfeed, New York Times, National Geographic, για ένα νέο χαρακτηριστικό που έχει την ονομασία "Instant Articles" και το οποίο θα φέρνει θέματα ειδησεογραφίας και βίντεο απευθείας στο News Feed των χρηστών.

Σύμφωνα με την αναφορά της Wall Street Journal, το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο έχει προσφέρει στους εκδότες ένα εισοδηματικό μοντέλο, που θα τους επιτρέπει να κρατήσουν όλα τα έσοδα από τις διαφημίσεις που θα πουλάνε από μόνοι τους, καθώς και μερίδιο 70% από τις διαφημίσεις που θα πουλάει το Facebook για λογαριασμό τους. Στην αναφορά επίσης σημειώνεται, ότι το Facebook δεν κοιτάει να βγάλει χρήματα από τα Instant Articles, αλλά ελπίζει ότι το νέο χαρακτηριστικό θα κάνει τους χρήστες να περνούν περισσότερο χρόνο στο δίκτυο, κάτι που έμμεσα θα αυξήσει τα κέρδη του.

πηγή:insomnia.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Έχει πανσέληνο απόψε κι είναι ωραία...

panselinos

Διαβάστε περισσότερα...

Πανελλαδικές 2015 Έως 13 Μαΐου τα δελτία εξεταζομένου

329092f6bb54228f6b02345f6cb4810f L

     Το «δελτίο εξεταζομένου» θα πρέπει να προμηθευτούν από την ερχόμενη εβδομάδα ή το αργότερο μέχρι τη λήξη μαθημάτων του τρέχοντος διδακτικού έτους, δηλαδή μέχρι τις 13 Μαΐου, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων των Γενικών Λυκείων και ταυτόχρονα να ενημερωθούν για τα εξεταστικά κέντρα στα οποία θα δώσουν εξετάσεις.

     Το ίδιο ισχύει και για τους αποφοίτους προηγούμενων ετών που δήλωσαν συμμετοχή στις φετινές εξετάσεις. Τα «δελτία εξεταζομένου» που πρέπει να έχουν μαζί τους οι μαθητές σε κάθε μάθημα, θα χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικά της ταυτότητας των κατόχων τους, που συμμετέχουν στις πανελλήνιες, καθώς και στις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων. Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων, στο «δελτίο εξεταζομένου» υπάρχει η ένδειξη του εξεταστικού κέντρου για τα 6 ή 7 πανελλαδικά μαθήματα, όπου θα αναγραφεί χειρόγραφα το εξεταστικό κέντρο για τους υποψηφίους που εξετάζονται γραπτά ή το ειδικό εξεταστικό κέντρο (ή Βαθμολογικό Κέντρο) για τους υποψηφίους που θα εξεταστούν προφορικά.

     Στην ένδειξη «Ειδικά Μαθήματα» θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα τα τυχόν ειδικά μαθήματα στα οποία οι υποψήφιοι δήλωσαν στην αίτηση- δήλωση ότι επιθυμούν να εξεταστούν. Αφού εκτυπωθεί το δελτίο εξεταζομένου και διπλωθεί στα δύο (η εμπρός όψη τα στοιχεία και η πίσω όψη τις οδηγίες), αν υπάρχει η δυνατότητα, καλό είναι να πλαστικοποιηθεί και να χορηγηθεί στους υποψηφίους. Στις ίδιες ημερομηνίες, θα πρέπει να παραλάβουν το δελτίο τους και οι υποψήφιοι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ).

     Η ένδειξη «Μαθήματα Ειδικότητας» εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά του δελτίου, ενώ η ένδειξη «Ειδικά Μαθήματα», στα οποία οι υποψήφιοι δήλωσαν ότι επιθυμούν να εξεταστούν, εμφανίζεται στην αριστερή πλευρά του δελτίου. Επίσης στη δεξιά πλευρά θα εμφανίζεται αυτόματα το σχολείο στο οποίο οι υποψήφιοι κατέθεσαν την αίτηση-δήλωσή τους. Στο δελτίο εξεταζομένου θα συμπληρωθούν χειρόγραφα οι ενδείξεις για τα εξεταστικά κέντρα.

     Για τους υποψηφίους με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται προφορικώς ή γραπτώς κατά περίπτωση, στη θέση εξεταστικό κέντρο θα αναγράφεται χειρόγραφα το βαθμολογικό ή το ειδικό εξεταστικό κέντρο στο οποίο εξετάζονται. Το δελτίο εξεταζομένου πρέπει να διανεμηθεί στους δικαιούχους μόλις οριστούν τα εξεταστικά κέντρα ΕΠΑΛ ή το αργότερο μέχρι τη λήξη των μαθημάτων.

www.dikaiologitika.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS