ΡΟΗ 24/7:
Δημοσθένης Μ. Τριανταφυλλίδης,

Δημοσθένης Μ. Τριανταφυλλίδης,

URL Ιστότοπου:

Άγνοια, Επαγγελματικός και Πολιτικός Αποπροσανατολισμός των Αγροτών

  • Η ηλικιακή διάρθρωση και το πολύ χαμηλό μορφωτικό επίπεδο των αγροτών που καθιστά σχεδόν αδύνατη την κατανόηση των ίδιων των συμφερόντων τους.
  • Ο χαμηλός ρυθμός αυξήσεως της παραγωγικότητας.
  • Η μη αξιοποίηση των υδάτινων πόρων και όμβριων υδάτων στην Γεωργία.
  • Την παρατηρούμενη αδυναμία προσαρμογής των καλλιεργειών και των εκτροφών.
  • Την  αδυναμία οργανώσεως των παραγωγών και της προώθησης των προϊόντων στην αγορά.
  • Την αδυναμία αξιοποιήσεως των ανταγωνιστικών Ελληνικών προϊόντων  με αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας.
  • Την μη  αξιοποίηση των συμβολαίων παραγωγής και τις  προσυμφωνημένες τιμές.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι η μη πραγματοποίηση  των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στην Γεωργία , σε συνδυασμό με τον επαγγελματικό, επιχειρηματικό και πολιτικό αποπροσανατολισμό των Ελλήνων  αγροτών, από όλα τα Πολιτικά Κόμματα, μέσω  των επιδοτήσεων και των κρατικών ενισχύσεων, και η έλλειψη επιχειρηματικότητας  προκαλούν :

Ολοκληρώνοντας, μπορούμε να πούμε ότι σε μία παγκοσμιοποιημένη και έντονα ανταγωνιστική αγορά, υπάρχει διέξοδος και για τους Έλληνες αγρότες, αφού έχουν το πλεονέκτημα της παραγωγής υψηλής ποιότητας ντόπιων προϊόντων που προτιμώνται από τους εγχώριους και ξένους καταναλωτές, αρκεί να κόψουν τον ομφάλιο λώρο  με τα κόμματα που τους κοροϊδεύουν συνεχώς και να οργανωθούν καλύτερα σε επιχειρηματική βάση  όπως ο Συνεταιρισμός των Βοσκών στο Λιβάδι Ολύμπου που παράγει τυροκομικά προϊόντα, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται  στις μεταβαλλόμενες συνθήκες  των διεθνών αγορών και των γεωργικών προϊόντων, γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος  αντικατάστασης της  Κ.Α.Π. με ανεύθυνη Εθνική Αγροτική Πολιτική σε μία πολιτικά, και  οικονομικά  χρεοκοπημένη χώρα, και τότε είναι πολύ πιθανόν να ζήσουν και οι υπόλοιποι  αγρότες ότι βιώνουν σήμερα οι παραγωγοί αγελαδινού γάλακτος.

Δημοσθένης Μ. Τριανταφυλλίδης,

Γεωπόνος ΑΠΘ,ΜΒΑ, Μ.Sc – Μέλος της ‘’Δημιουργίας Ξανά’’.

Μυτιλήνης 67, Πολίχνη – Θεσσαλονίκη

Τηλ : 6944324715 – 2310587254

Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Skype : dmtriantafyllidis

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS